Μήνυση για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Τάκη Μίχα υπέβαλλε στην εισαγγελία Αθηνών, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Μίχας στην Ελευθεροτυπία της 25ης Ιουλίου 2009 και στην οποία αναφέρεται στους Έλληνες εθελοντές μαχητές στη Σερβία, «ως παραστρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα».
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Βιτάλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μήνυση αυτή κατατίθεται για να ξεκαθαρίσει επιτέλους και δικαστικά το σκηνικό αυτό των υποτιθέμενων Ελλήνων εγκληματιών πολέμου της Βοσνίας, στο οποίο ο κ. Μίχας έχει επανειλημμένα αναφερθεί. Θα κληθεί λοιπόν ο κ. συνάδελφος να αποδείξει αυτή τη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, όσα καταμαρτυρεί κατά των Ελλήνων εθελοντών. Το ότι δηλαδή οι μαχητές αυτοί που βρέθηκαν δίπλα σε έναν λαό που τον κατακρεούργησαν οι διεθνείς συμμορίες, κλέβοντάς του τα σπίτια του, την πατρίδα του, την αξιοπρέπειά του α) ότι ήταν παραστρατιωτικοί και β) ότι έπραξαν σφαγές στη Σρεμπρένιτσα.
Ήμουν ο άνθρωπος εκείνος, που βοήθησε στην συγκρότηση και την οργάνωση των Ελλήνων εθελοντών. Με δική μου μάλιστα συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας, όλοι οι Έλληνες εθελοντές που κατέφθαναν στη Σερβική Δημοκρατία, εντάσσονταν στις δυνάμεις του τακτικού στρατού, με κύριο κορμό και βάση το Σώμα της Ρωμανίας. Παράλληλα, οι Σέρβοι διοικητές τους είχαν σαφή εντολή την οποία και τήρησαν κατά γράμμα, να μην συμμετέχουν οι Έλληνες εθελοντές, σε καμία επιθετική επιχείρηση. Μιας πραγματικότητας της οποία ήμουν από το 1993 έως το 1996 αψευδής αυτόπτης μάρτυς, με τον βαθμό μάλιστα του Ταγματάρχη κατ απονομή του Σερβικού Στρατού της Voiska Republika Srpska....
συνέχεια εδώ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

RSS Feed
Twitter
Facebook
6 σχόλια:
μιλαμε για το ιδιο φερεφωνο των ισχυρων του πλανητη μιχα που εγραφε στα 1990 πρωτος για τον σφαγεα μ.αλεξανδρο.
οτι δηλαδη μας ειπε το state department προ 2-3 ετων μεσω του ''μεσολαβητη'' στο ζητημα μ. νιμιτς!
καταλαβαινει κανεις για τι υποκειμενα γκαουλαιτερ ομιλουμε...
Στα δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας κυκλοφορεί απ' το πρωί η φήμη ότι μετά από πιέσεις του Παρ. του Ελσίνκι και της "Ελευθεροτυπίας" ο Βlogger έκλεισε το μπλογκ "Παρατηρητήριο των ΣΥμφωνιών του Κώλου". Εάν αληθεύει πρόκειται γιά μέγα σκάνδαλο λογοκρισίας στα μπλογκς!
Οντως εκλεισε...ΝΤΡΟΠΗ!Μετα κλαιγονται στα ιντιμιντια οι αλητες!
ΤοTo ele3a kai egw kai einai ali8eia!
Gia mena einai ena terastio autogkol tou Karagiozi tou Dimitra pou dixnei pragmatika to asximo fasistiko tou proswpo twra pou i maska toy proodeutikoy epese.
Blepetai otan ais8an8oun thn piesi grigora 3ebrakonontai.
kai auto pera apo to atyxes gegonos tou sait eini MIA NIKH TOU PATRIWTIKOU XWROU!
kammia sxesi de den exei me to aitima apokmakrinsi toy INDY apo ton srver tou Polytexneiou. Apla zitame na oane allou idiwtika (opws ekane kai o Panayiotas) kai na min tou plirwnei o forologoumenow oute na ekmetaleuontai to asylo.
Nomizw oti xreiazetai amesi antidrasi kai 2EBRAKWMA TWN FASISTARIWN TOU EPSE TOU IOY KAI OLWN TWN PROODEUTIKWN YPOKRITADWN!
Diktatoriskoi einai....Min tous fobastai FTYSTE TOUS!!!!!!!!!
KATAMOUTRA!
Ρε παιδια γραφετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ γαμω τα γκρικλς πως τα λενε γαμω
Αν είναι δυνατόν!! Όντως έκλεισε το ass-watch! Τα μουνόπανα...
Ανώνυμε 5:08 που φαίνεται να ξέρεις κάτι παραπάνω, τί ακριβώς παίζει; Παραπονέθηκαν στην google ή κάτι άλλο;
Δημοσίευση σχολίου