Ο νέος νόμος Μπερλουσκόνι εναντίον της λαθρομετανάστευσης και η υποκριτική "ευαισθησία" των "ελληνικών" ΜΜΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ,ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ-ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΙΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ "ΩΡΥΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ" ΜΕΤΡΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ!

Kαταρχήν,ας δούμε τι προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε χθες στο ιταλικό Κοινοβούλιο:

Ο νόμος έχει δύο βασικούς στόχους:Ο ένας είναι να αυξηθούν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Αυξάνοντας τον χρόνο κράτησης των λαθρομεταναστών στα ειδικά κέντρα «ελέγχου και απέλασης» από δύο σε έξι μήνες, η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες απέλασης προτού εγκαταλείψουν οι λαθρομετανάστες τα κέντρα κράτησης. Επίσης, όποιος συλλαμβάνεται να βρίσκεται παράνομα στη χώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο από 5.000 ως 10.000 ευρώ. Η αρχική πρόθεση του Ιταλού πρωθυπουργού να φυλακίζει όσους δεν έχουν χαρτιά δεν υλοποιήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης των ιταλικών σωφρονιστικών καταστημάτων.Επίσης,ορίζει ότι οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος έρχεται σε επαφή με μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά οφείλει να τους καταγγέλλει.

Ανάμεσα στις διατάξεις που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη περίοδο συζήτησης του νομοσχεδίου είναι η ποινή φυλάκισης για όσους φιλοξενούν παράνομους μετανάστες.

Προβλέπονται ακόμη άοπλες πολιτοφυλακές για ενίσχυση της ασφάλειας στις πόλεις.

Ας δούμε τώρα και τον...προοδευτικό σχολιασμό της "δεξιάς" Καθημερινής (εδώ γελάνε) και του γνωστού και μη εξαιρεταίου ΔΟΛ:

Συνέχεια εδώ.