Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

STOP τώρα στην ΜΙΤ της Θράκης

Ο Γιώργος επέστρεψε απο το Βερολίνο (είχε πάει με την Αντα και 3 συμβούλους του για βόλτα και να δει τους ομογενείς μας) αλλά τον Τσετίν ακόμη να τον διαγράψει και να ζητήσει να κινηθεί η έκπτωση του απο το βουλευτικό αξίωμα.
Η Ντόρα λέει οτι δεν θέλει να δικαστεί ο Αττίλας (που ομολόγησε τις δολοφονίες αιχμαλώτων) για εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο και οι πράκτορες της ΜΙΤ βγάζουν ανακοινώσεις με τον "κοσοβάρο" πρόξενο που φύτεψαν στην Κομοτηνή που καλούν σε "αντίσταση" κατά του ελληνικού κράτους τους...Τούρκους(;!) της θράκης (έχοντας μαζί τους και τις τουρκόφωνες ντουντούκες που πληρώνονται απο την ΜΙΤ). Απαιτώντας...συνδιοίκηση!

συνέχεια εδώ

Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του ομογενή συγγραφέα, Χάρι Νικολαϊδη, που κρατείται στην Ταϊλάνδη

Ερώτηση για τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την υπόθεση του ομογενή συγγραφέα Χάρι Νικολαΐδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Ταϊλάνδη με την κατηγορία της δυσφήμισης της μοναρχίας σε βιβλίο του, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο Αυστραλός συγγραφέας κυπριακής καταγωγής συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στην Μπανγκόκ, κατηγορούμενος για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου μέσα από βίβλίο του.

συνέχεια εδώ

Η Κύπρος είναι Ελλάδα

«Στην Κύπρο, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ελληνικά θα γράφει!» Πόσες φορές το ακούσαμε, από αγανακτισμένους υπερασπιστές της ελληνικότητας αυτού του τόπου... Κι όμως, ενώ η Κύπρος ήταν ανέκαθεν ένα Ελληνικό νησί, στις μέρες μας υπάρχουν ακόμα και Έλληνες, που ισχυρίζονται το αντίθετο. Μια από τις πιο κτυπητές περιπτώσεις, είναι αυτή του σημερινού Δημάρχου Λεμεσού, ηγετικού στελέχους του Α.Κ.Ε.Λ., που ισχυρίζεται περίπου δεν είμαστε Έλληνες αλλά…, απλώς από… σύμπτωση, επικράτησε τελικά στην Κύπρο, η ελληνική γλώσσα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία αφελληνισμού της Κύπρου (αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας, μεθοδευμένη κατάργηση της ελληνοκεντρικής παιδείας, μέσω μιας ύποπτης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης), για να "ανακαλυφθεί" το νέο… "έθνος των Κυπρίων", που θα στεγάσει όλες τις μειονότητες, μετά τη "λύση" του Κυπριακού. Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία απαριθμεί τις μειονότητες της Κύπρου ("τουρκοκύπριους", λατίνους, μαρωνίτες, αρμενίους). Νιώθοντας ισχυρός όσο ποτέ, θέλει να υποδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι ένα Ελληνικό νησί, αλλά μια πολυπολιτισμική κοινωνία, αποτελούμενη από πανσπερμία λαών.
Αυτά συμβαίνουν σήμερα, ενώ μέχρι και τα μέσα του εικοστού αιώνα δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση για την ελληνικότητά μας (παρά την έλευση πολλών κατακτητών). Πρόσφατα, στην επέτειο του Ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950, αισθανθήκαμε μεγάλη πίκρα για την πορεία που ακολούθησε το Κυπριακό από τότε. Είναι άλλωστε χιλιοειπωμένο: «Γι αλλού ξεκινήσαμε στο Κυπριακό, κι αλλού βρεθήκαμε!» Ο αγώνας για αυτοδιάθεση και ένωση, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, όμως ο Κυπριακός Ελληνισμός, όρθωσε περήφανα το ανάστημα και μεγαλούργησε. Όλα ήταν εναντίον μας, κυρίως όμως "σκοντάψαμε" στην ανεπάρκεια της ηγεσίας μας, σε ορισμένα κρίσιμα χρονικά σημεία, όταν ακόμα και οι Άγγλοι αποικιοκράτες (και οι Τούρκοι), είχαν αποδεχθεί ότι η Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα, ήταν η πιο φυσιολογική εξέλιξη.
Που καταλήξαμε; Οι πολλές γενεές των κατοίκων της Κύπρου που κρατήθηκαν με νύχια και με δόντια, Έλληνες στη γη που τους γέννησε, για να παραδώσουν σε μας, μια Κύπρο Ελληνική, σίγουρα θα ντρέπονται για τη τωρινή κατάντια μας. Λόγω και πάλι μιας ηγεσίας που είναι κατώτερη των περιστάσεων, βρισκόμαστε σήμερα στο τελευταίο στάδιο πριν από το να κάνουμε την Ελληνική Κύπρο συνεταιρική με τους Τούρκους. Ας μην ξαφνιάζονται κάποιοι, στο άκουσμα αυτών των πραγματικοτήτων. Γιατί δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτός είναι ο στόχος του λεγόμενου συνεταιρικού κράτους της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.). Βασικά συστατικά της "ενδοκυπριακής λύσης" αυτής (μετεξέλιξης του σχεδίου Ανάν), βγήκαν κατευθείαν από τα μαγειρεία του "Foreign Office". Ο στόχος δεν είναι άλλος, από το να μετατρέψουν την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Αγγλίας και της Τουρκίας, σε πρώτο στάδιο, και την εκδίωξη των Ελλήνων, σε δεύτερο.
Είναι τόσο καταθλιπτικά τεράστιο το χάσμα που χωρίζει τις επιδιώξεις που είχε ο Κυπριακός Ελληνισμός τότε, από τις σημερινές (της ηγεσίας μας). Η απίστευτη αυτή αναπροσαρμογή των στόχων, μας απειλεί με αφανισμό. Υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι μας μένουν πια πολύ λίγες λανθασμένες κινήσεις μέχρι να φτάσουμε στο τέλος (σε μαζική φυγή των Ελλήνων από το νησί). Πιο μεγάλη από αυτές, είναι το ότι η "λύση" του συνεταιρικού κράτους της Δ.Δ.Ο. με "πολιτική ισότητα", πολύ λίγο διαφέρει από αυτήν που απαιτεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.
Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν, όσοι νομίζουν ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα μείνουν απαθείς μπροστά στον αφελληνισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας τους. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, ας θυμηθούν τα 400 χρόνια σκλαβιάς, που αποδείχθηκαν λίγα, για να υποδουλώσουν το ελεύθερο Ελληνικό πνεύμα. Να είναι σίγουροι, ότι κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει την Ελλάδα από τη ψυχή των Ελλήνων της Κύπρου, όσες προσπάθειες κι αν γίνουν από ξένους και ημεδαπούς ψυχρούς υπολογιστές. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Λακωνικά, (άρα Σπαρτιάτικα): Η Κύπρος είναι Ελλάδα!
Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος (29.1.2009)

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΝΕΚΡΟ;

...
ΤΙΜΑ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
...
Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που σε σημείωση του αναφέρετε στην μετάθεση της ημερομηνίας τέλεσης του πρώτου μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για μεθαύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Ο Αμβρόσιος δεν μασά τα λόγια του... Διαβάστε:

"Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ θα τελέσει επίσημα το ετήσιο μνημόσυνο την 1η Φεβρουαρίου 2009. Μερικοί εξέφρασαν ήδη την απορία πως και γιατί δεν προτιμήθηκε η 25η Ιανουαρίου 2009; Κάποιοι μάλιστα και εσκανδαλίσθησαν εκ της μεταθέσεως της ημερομηνίας αυτής. Διότι, ως συνηθίζεται, η ημερομηνία του μνημόσυνου προσδιορίζεται προ της ημέρας της τελευτής ενός πιστού και όχι μεταγενεστέρως. Βεβαίως ο Θεός είναι επέκεινα του χρόνου. Συνεπώς η ημερομηνία δεν παίζει κάποιο ρόλο ως προς την ουσία των πραγμάτων. Είναι όμως εξεταστέον: γιατί αποφασίσθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας; Ποιος σοβαρός λόγος, άραγε, κατέστησε αναγκαία μια μεταγενέστερη ημερομηνία; .

συνέχεια εδώ

«Η Πόλη θα σε κυνηγά»

Οι συνειδήσεις ξύπνησαν , ο χρόνος γύρισε πίσω την ώρα που μια ομολογία φρικαλεότητας ταρακούνησε το καλά κρυμμένο αλλά πάντα υπαρκτό αίσθημα αγανάκτησης, αδικίας και χρέους του Ελληνισμού. Ένα ολόκληρο νησί στο πόδι, αναμνήσεις και βιώματα βασανίζουν τους παλιούς και τρομακτικές φαντασιώσεις συνοδεύουν την νεανική σκέψη Μια σπίθα έβαλε μπουρλότο στην παραγκωνισμένη πληγωμένη όψη της ψυχής του κάθε Έλλην, «η πόλη που τον κυνηγούσε» δεν τον αφήνει να κατασταλάξει και από το πουθενά εμφανίστηκε σαν φάντασμα για να κεράσει με ρίγος και ιδρώτα τον νεοβολεμένο και συμβιβασμένο τρόπος ζωής του....

δείτε το βίντεο και την συνέχεια εδώ

Αρνήθηκαν στον κ. Βιτάλη, αστυνομική συνδρομή στην αναζήτηση του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς

Αρνήθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης η ελληνική κυβέρνηση, να του παράσχει αστυνομική συνδρομή, για να ζητήσει από την σκοπιανή αστυνομία πληροφορίες για τον Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Αρνήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρο Βιτάλη, να του παράσχει συνδρομή, έτσι ώστε να ζητήσει από τους σκοπιανούς αστυνομικούς πληροφορίες για τον εδώ και μερικές ημέρες «εξαφανισμένο» διανοούμενο Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Συγκεκριμένα: Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βιτάλης, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, στο συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο με τα Σκόπια στους Ευζώνους του Κιλκίς, με σκοπό να εισέλθει στη γειτονική χώρα για αναζήτηση του «εξαφανισθέντος» εδώ και μερικές μέρες σκοπιανού διανοούμενου Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Για να υποβάλλει το αίτημα στους σκοπιανούς αστυνομικούς, ο κ. Βιτάλης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία, να του παρασχεθεί αστυνομική συνοδεία, μέχρι το φυλάκιο των σκοπιανών, για να υποβάλλει το αίτημά του αφενός, και να του εγγυηθούν οι αρχές ασφαλείας του γειτονικού κρατιδίου, ασφαλή μετάβαση στις φυλακές των Σκοπίων ή όπου αλλού βρίσκεται ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς αφετέρου.

συνέχεια εδώ

Το μακρύ χέρι της Άγκυρας, το προξενείο της Κομοτηνής, η ΜΙΤ και η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τρομοκρατεί το λαό

(…) Συχνά διστάζει κανείς να μιλήσει για «προβλήματα» και υπεκφεύγει μιλώντας για το τι θέλουμε, τι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, κτλ κτλ. Αυτές οι ωραιοποιήσεις και τα ευχολόγια που κρύβουν την αλήθεια, τελικά σπρώχνουν την...πραγματικότητα κάτω από το χαλί. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι σκουπίδι και τα αποτελέσματα είναι τελικά πολύ δυσάρεστα. Ποιο είναι το βασικό μας πρόβλημα με την μειονότητα; Θα ξεκινήσω από τα …εύκολα.
Είναι η κεμαλική της ιδεολογία και η νομιμοφροσύνη της έναντι της Άγκυρας. Με δεδομένη την επεκτατική και αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας καθένας αντιλαμβάνεται τι πρόβλημα μπορεί να μας δημιουργήσει αυτή η κατάσταση. Όταν το όποιο φιρμάνι από το Προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί διαταγή για όλα τα μειονοτικά σωματεία, για όλα τα πολιτικά πρόσωπα της μουσουλμανικής κοινωνίας, για όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη Θράκη, για πλήθος δασκάλων, ιμάμηδων, ιεροκηρύκων κτλ καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.

συνέχεια εδώ

Πως διαλύεται μία χώρα

Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατα τη γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

  1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από "μαθητές" γίνονται "ώριμοι" δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ
    Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το "ιερό δικαίωμα" των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 εως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδιζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.
  2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει. ...
    Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον των οποίων σιγά σιγα δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθηση του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.
    Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγόμενων για τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας, κτλ
συνέχεια εδώ

Γιατί δεν κάνουμε μνημείο πεσόντων στα Ίμια;



Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA o Νίκος Μάνεσης αναφέρθηκε στους τρείς ήρωες των Ιμίων και έκανε πρόταση στον κύριο Τραγάκη να αναρτηθεί ένα μικρό μνημείο προς τιμή των πεσόντων.
Δυστυχώς όσα μνημεία και αν γίνουν το γεγονός ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες είναι ότι χειρότερο για τις ένοπλες δυνάμεις μας.
Κάποτε οι πρόγονοι μας έδωσαν και την...
τελευταία ρανίδα του αίματος τους για μία ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ, για να δώσουν αέρα γη και νερό ελεύθερο στις επόμενες γενιές.

Τώρα τι;

Μπορεί να εξηγήσει από αυτούς του 300 ΓΙΑΤΙ και για ποιο λόγο σκοτώθηκαν αυτά τα τρία παλικάρια;
Γιατί αν σκοτώθηκαν για Ελληνικό χώμα ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στους ήρωες αλλά αν σκοτώθηκαν για μία γκρίζα συμφωνία του Σημίτη πολύ λυπάμαι αλλά ακόμα θα τρίζουν τα κόκαλα τους.
Ας μην κοιτάνε λοιπόν όλοι αυτοί οι άχρηστοι καρεκλοκένταυροι το πώς θα κλείσει η ψαλίδα του 4,5 μεταξύ των δύο κομμάτων.
Ο λαός θέλει να ξέρει εδώ και τώρα αν τα Ίμια είναι Ελληνικά ή όχι και ο Πρωθυπουργός που θα έχει το σθένος να ξεκαθαρίσει ένα τέτοιο ζήτημα αλλά και καμιά εικοσαριά άλλα ζητήματα θα κατέβει σε εκλογές χωρίς γκάλοπ και με ήσυχη την συνείδηση του ότι έπραξε το καλύτερο για την ΕΛΛΑΔΑ, και ο λαός να είστε βέβαιοι, άσχετα με το πολιτικό του χρώμα, θα τον επιβραβεύσει με ποσοστό τέτοιο που ούτε στον ύπνο του δεν θα το φανταζόταν.

πηγή

τώρα που έπεσαν στο 7% και συνεχίζεται η πτώση κάποιοι άρχισαν το γλύψιμο και τις συζητήσεις και κάποιοι τα κεράσματα

Όσο ο Συνασπισμός ήταν στο 17% και το 20% δεν ακουγαν κουβέντα για συζήτηση με το Πασοκ,
τώρα που έπεσαν στο 7% και συνεχίζεται η πτώση
κάποιοι άρχισαν το γλύψιμο και τις συζητήσεις και κάποιοι τα κεράσματα



Διονύσης

Όσο υπάρχουν ΑΥΤΟΙ οι Έλληνες…

Είναι τα μαύρα πρόβατα στην νέα τάξη πραγμάτων…

Είναι οι “φασίστες”, το “περιθώριο”, για το κόμμα των πολιτικών κομμάτων..

Οι “επικίνδυνοι”, οι “γραφικοί”, για τους νεοφιλελευθεροπατριωτοδεξιούς και για τους κάθε λογής προοδευτικαριστεροψευτοκουλτουριάρηδες…..

Είναι αυτοί, που η φωνή τους δεν ακούγεται, γιατί δεν υπηρετεί ΚΑΝΕΝΑΝ… γιατί είναι ΕΞΩ από το σύστημα… γιατί ξεβολεύει τις βολεμένες συνειδήσεις…. γιατί
ξυπνάει τους κοιμισμένους… γιατί κεντρίζει τους αναποφάσιστους, γιατί κάνει τον Έλληνα να θυμάται την ιστορική του αποστολή.

Είναι αυτοί, που θλίβονται για την κατάντια της Ελλάδας.. που ανησυχούν για το μέλλον της νέας γενιάς.. που …που….

Είναι αυτοί, που αφουγκράζονται το παρελθόν… και χαράζουν το μέλλον…

Είναι εκείνοι, που δεν ξεχνούν το χθές και πιστεύουν στο αύριο..

Είναι αυτοί, που ασυνείδητα στέκονται ακίνητοι, ακούγοντας τον Εθνικό μας Ύμνο και τα μάτια τους βουρκώνουν, στην θέα της Γαλανόλευκης.

Είναι αυτοί, που μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Είναι αυτοί, που έχουν αποφασίσει, να ποτίσουν το δέντρο της ράτσας τους με το αίμα τους.

Είναι ο σπόρος που θα ταφεί, για να φυτρώσει ο νέος καρπός.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

ΑναΒασ

πηγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

Ακολουθεί κείμενο των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»(sic).

Οι ίδιοι είχαν προκαλέσει, με δικές τους προβοκατόρικες ενέργειες επεισόδια. Στην ανακοίνωσή τους, παρουσιάζονται εντελώς διαστρεβλωμένα τα γεγονότα…

«Τιμήθηκε στη Δυτική Θράκη η αντίσταση και τα επεισόδια της 29ης Ιανουαρίου».

«Η Τουρκική μειονότητα τίμησε τις αντιστασιακές ενέργειες της 29ης Ιανουαρίου 1988 που είχαν γίνει ως διαμαρτυρία στις καταπιέσεις της Αθήνας και τις επιθέσεις που δέχτηκαν στην δεύτερη επέτειο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Τουρκικοί σύλλογοι αναφέρθηκε το εξής: "Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 21 χρόνια από την αντίσταση της 29ης Ιανουαρίου τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρά το γεγονός ότι είναι....

συνέχεια εδώ

Τα έπαιρνε ο Γκρουεφσκι από Έλληνες;;;;;;;

Διαβάστε την ειδήση εδώ

Να χαιρόμαστε τους γείτονες!



Πρόταση για αντιμετώπιση της ανθελληνικής προπαγάνδας

thrasos_skopianwn_k_toyrkwn_-_copy.png

Μετά τον θόρυβο και την κατακραυγή σε Ελλάδα Κύπρο αλλά και Τουρκία για την ομολογία ΣΟΚ του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκούς για την εν ψυχρώ δολοφονία 10 ΕλληνοΚυπρίων αιχμαλώτων, Τούρκοι και Σκοπιανοί σε αγαστή συνεργασία όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με την ονομασία "ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" αναφέρουν ότι σύμφωνα με ομολογία συνέντευξη του Ελληνοκύπριου καθηγητή Ρολάνδου Κακαούνη οι ΕλληνοΚύπριοι δολοφόνησαν 32 Τουρκοκύπριους!


συνέχεια εδώ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΛΑΧΑΚΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές η συγκέντρωση και πορεία προς τιμή του ήρωα Βλαχάκου από την Πλ. Τερψιθέας προς την πλ.δημοτικού θεάτρου και εν συνεχεια προς τον ηλεκτρικό σταθμό.

TRT INT

ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
31/1/2009 TRT ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ GUNDEMGAZETESI
ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ TRT INT
H ΧΟΥΛΙΑ ΕΜΙΝ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ.

http://www.trt.net.tr/TV/Detay.aspx?kimlikid=2879&tur=TV

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ



apodikseis

Συνεχίζονται η αθλιότητες των Τούρκων στην Κύπρο


Σχεδιασμός για ανέγερση δεκαέξι ξενοδοχείων στα κατεχόμενα
Και τώρα, Λας... Καρπασία

Πέρα από τα ξενοδοχεία, η ανάπτυξη συμπληρώνεται από μεγάλης χωρητικότητας εμπορικό κέντρο και από μαρίνα χωρητικότητας 350 σκαφών
Τι κοινό μπορεί να έχουν η Κιβωτός του Νώε, το Κολοσσαίο και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας; Όλα τα παραπάνω θα εμπνεύσουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια πεντάστερων ξενοδοχείων που θα κατασκευαστούν, βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού του ψευδοκράτους, σε περιοχή μεταξύ της Καρπασίας και της κατεχόμενης Αμμοχώστου με επίκεντρο την Βοκολίδα. Ως γνωστόν, η αρχή έχει γίνει από το 2007 με την...κατασκευή και λειτουργία του γνωστού ξενοδοχείου -στα πρότυπα του Ναού της Αρτέμιδος- στη Βοκολίδα.
Από την Τουρκία και τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προβλέπει συνολικά την ανέγερση 16 υπερπολυτελών ξενοδοχείων, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός τουριστικού πόλου έλξης τύπου Λας Βέγκας. Ο όλος σχεδιασμός συμπληρώνεται από ένα εμπορικό κέντρο και μια μαρίνα, με τον τ/κ Τύπο να εξηγεί ότι το μεγαλύτερος μέρος αυτών των αναπτύξεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2010.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα προβλέπει τη δημιουργία 52.000 κλινών συνολικά, ενώ η μαρίνα που έχει προγραμματισθεί να κατασκευασθεί στη Γιαλούσα θα είναι χωρητικότητας 350 σκαφών.

συνέχεια εδώ

Ξυνετε στην γκλιτσα του τσοπανη ο Τρεμόπουλος...

Ψάχνετε ο Τρεμόπουλος να δικαιολογήσει την ευφυέστατη πρόταση του για να τιμήσουμε τον ΚΕΜΑΛ!!!!!
και όταν τα άκουσε από τα blog έσπευσε να "απαντήσει"

δείτε παρακάτω

E-MAIL AΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ προς το VENDETA

Tο δημοσίευμα που επικαλείστε, δεν αναφέρει τίποτε για οδό.
Πως εσείς αναφέρετε για γραπτά; Στηρίζεστε σε κάποια άλλη πηγή, σε φήμες ή σε συκοφαντίες;
Στο blog http://taxalia.blogspot.com/2009/01/blog-post_5021.html που σας αναδημοσιεύουν, είχαν τουλάχιστον την εντιμότητα να αναφέρουν επακριβώς τη φράση που είπα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και φρόντισε ο Π. Ψωμιάδης να τη μάθει όλη η Ελλάδα.
Δυστυχώς, άλλα blogs επιλέγουν να ψευδολογούν και να συκοφαντούν, με στόχο να εξουδετερώσουν μια 33χρονη προσφορά στην οικολογία, την ποιότητα ζωής όλων και τη Θεσσαλονίκη.
Απ' ότι βλέπω όμως από το φανατισμένο κοινό που σχολιάζει με αφορμή το δικό σας σχόλιο, δεν έχει ίσως νόημα να δημοσιεύσω κάτι. Θα συνεχίσουν να λένε τα ίδια και τα ίδια.
Το μόνο που θα ήταν δεοντολογικά σωστό θα ήταν να τεκμηριώσετε αυτό που λέτε ή να κατεβάσετε το ανακριβές σχόλιο.

Michalis Tremopoulos

ΣΧΟΛΙΟ VENDETA.

ΚΥΡΙΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ.ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.
ΕΜΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΕΜΑΛ;;;
ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ'' ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ .ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ .ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟ MAIL ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

** Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας για τον κύριο Τρεμόπουλο εδώ

GREEKALERT
Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε και εμείς κάτι κύριε Τρεμόπουλε;
Επειδή κάποιων έχουν πάρει αέρα τα μυαλά τους από τις δημοσκοπήσεις
ξεχνώντας πως οι δημοσκοπήσεις ελέγχεται αν στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργούν και ως εργαλεία διαμόρφωσης κλίματος κατά τις ανάγκες αυτών που τις παραγγέλνουν


Το ποσοστό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Οικολόγους πως πιστοποιείται πως αναφέρετε στους οικολόγους πράσινους και όχι στους οικολόγους του Βεργή;;;;;;;;

σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στις τελευταίες Ευρωεκλογές (2004)


οι οικολόγοι-πράσινοι πήραν 0,67% με 40.873 ψήφους
και οι οικολόγοι του Βεργή πήραν ο,54% με 32.956 ψήφους


Στις δημοτικές εκλογές του 2006 στην Αθήνα
Ο Βεργής πήρε 1,43% και 3.935 ψήφους
και οι οικολόγοι-πράσινοι με τον Κρομμύδα πήραν 1,39% με 3.822


Γιατί στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται οικειοποιήστε όλο το ποσοστό που αναφέρετε στην απάντηση "θα ψηφίσω οικολόγους";;;;οεο;;;;;

Στήλη ΕΙΡΗΣΘΩ

Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο ΚΑΙ φίλο αποκαλούσε, ως γνωστόν, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Π.τ.Δ. και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που ο Ταλάτ τού «έφτυσε κατάμουτρα» τη «συντροφικότητα» και απαίτησε δημοσίως να μην τον αποκαλέσει ξανά «σύντροφο»! Προχθές, ο Π.τ.Δ. θύμωσε κιόλας που οι δημοσιογράφοι διέπραξαν το… έγκλημα να ρωτήσουν αν στη συνάντησή του με τον Ταλάτ έθεσε το ζήτημα της ομολογίας του «βετεράνου» της εισβολής, «ηθο»ποιού Αττίλα Ολγκάτς, για τις διετεταγμένες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, Αδηλώτων Αιχμαλώτων το 1974. «Τι σχέση έχει ο Ταλάτ;», απάντησε εκνευρισμένα ο… απωλέσας τη «συντροφικότητα», κ. Χριστόφιας.

Ο Μ Ω Σ ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ' όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!

Ο ΛΟΧΙΑΣ Χατζί Κιοφέν της διμοιρίας ΠΑΟ του 61 Συντάγματος της 28ης Μεραρχίας του στρατού εισβολής, με διοικητή τον συνταγματάρχη Χουσνού Εμεκλί και λοχαγό τον Τουφάν Σανλί, στη δική του μαρτυρία για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Αιχμαλώτων το 1974, περιγράφει ότι «οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι Μουτζαχίντ της ΤΜΤ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα, γεμάτοι μίσος και σκληρότητα… Οι Μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν και βίαζαν σε όλη τη διαδρομή (στις περιοχές Πενταδακτύλου). Περικυκλώσαμε ένα ορεινό χωριό. Δόθηκε εντολή να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία. Ένας λοχίας διάλεξε περίπου 10-15 άτομα από τους συγκεντρωμένους και τους έβαλε στη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών υπήρχαν και γυναίκες. Αφού τους αφαίρεσαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αλυσίδες από το λαιμό, τα ρολόγια από το χέρι, τα λεφτά και τα πολύτιμα πράγματα που είχαν στις τσέπες τους, άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς οίκτο» (Ρ. Άλασορ «Διαταγή: Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!» εκδ. Καστανιώτη σελ. 54). Στο βιβλίο δημοσιεύεται στη σελ. 45 και φωτοτυπία της τουρκικής ταυτότητας του Haci Kofen ως «ήρωα - βετεράνου» της τουρκικής εισβολής…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ώστε το κότζαμ «καθηγητηλίκκι» και δη του «Παν/μίου της Οξφόρδης» του δόκτορος των «σφαγών 1963-64» της κότζαμ κυβερνώσας «Χαραυγής», περί ου τα μάλα ενθουσιάστηκαν οι τουρκικές εφημερίδες, ήταν, τελικά, ένα «visiting fellow» στο St. Cross College της Οξφόρδης; Σαν να πούμε δεύτερο νούμερο θαλαμοφύλακας που παριστάνει τον… ταγματάρχη; Μέχρι και περί… «ομαδικού τάφου 20 περίπου Τ/κ, στον Αγ. Βασίλειο τον Ιανουάριο του 1964», περιεχόμενο δοκτοράτης Ακελικής επιστημονικότητος, που διαψεύδει η ίδια η τότε «Χαραυγή» της 14.1.1964;

Λάζ.Α.Μαύρος
Εφ.Σημερινή
http://www.sigmalive.com/simerini

ΙΜΙΑ 2009 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ


ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

e-πιλογές


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,,,,,,,,,,,,,,!!!!!

Μόνο στην Ελλάδα περισσεύουν οι ραγιάδες...

Την στιγμή που ακόμη και οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως είτε είναι αθώος είτε ένοχος θα πρέπει να δικαστεί ο Αττίλα Ολγκάτς(για τους δικούς τους λόγους βέβαια)...

Στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει κάποιες μεγαλοδημοσιογραφάρες να προσπαθούν να τον αθωώσουν εκ των προτέρων...

τι άλλο να πει κανείς;

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη για το Βάσκο Γκλιγκόρωφ


Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη!
Την αναιτιολόγητη σύλληψη από τις αρχές ασφαλείας της ΠΓΔΜ του φιλέλληνα πολίτη της γειτονικής χώρας Βάσκο Γκλιγκόρωφ (Βασίλιε Γκλιγορίεβιτς) καταγγέλλει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ με Ερώτησή του. Το ακραίο εθνικιστικό καθεστώς των Σκοπίων δεν ανέχθηκε την δράση του ενεργού πολίτη, ο οποίος τολμά με επιχειρήματα να αμφισβητεί τα εθνικιστικά παραληρήματα του κ. Γκρούεφσκι . Η Ερώτηση, που απευθύνεται στην Υπουργό Εξωτερικών, έχει ως ακολούθως:
Από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι προχθές συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας της ΠΓΔΜ ο πολίτης της γειτονικής χώρας κ. Βάσκο Γκλιγκόρωφ (Βασίλιε Γκλιγορίεβιτς), χωρίς μέχρι τώρα να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο κ. Βάσκο Γκλιγκόρωφ (Βασίλιε Γκλιγορίεβιτς) είναι ιστορικός στην σπουδή και ερευνητής της ιστορίας και της εθνολογικής ταυτότητας του γειτονικού σλαβικού λαού. Δεν έχει περιορισθεί όμως στην ιστορική έρευνα, την οποία παρουσίασε μέσα από ντοκιμαντέρ, αλλά ενεργεί ως ενεργός πολίτης, δημιουργώντας πρόσφατα μαζί με άλλους συμπολίτες του το Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο.

συνέχεια εδώ

Αμεση διαγραφή απο το ΠΑΣΟΚ και αποπομπή του απο τη βουλή του επίορκου βουλευτή!

Αφού διάβασα αναλυτικά τον...επικήδειο που εκφώνησε ο τουρκόφωνος έλληνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάνταζη Τσετίν στον εκλιπόντα πρώην τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Γκουντούζ Ακτάν, αφού διάβασα τι έγραψαν οι τουρκόφωνες ελληνικές εφημερίδες Millet και Τζουμχουριετ για τα όσα έγιναν στα εγκαίνια του εστιατορίου "Αγνάντεμα" στο δρόμο Ξάνθης-Εχίνου με την παρουσία και ομιλία του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, η γνώμη μου και την λέω καθαρά και δυνατά είναι η εξης:

1ον ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ με πλήρη καταδίκη του απο το ΠΑΣΟΚ το εν λόγω στέλεχος και βουλευτής

2ον Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής - και τη σύμφωνη γνωμη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - να κινηθεί η συνταγματική διαδικασία αποπομπής του απο το ελληνικό κοινοβούλιο

3ον Να αρθούν οι άδειες κυκλοφορίας των δύο τουρκόφωνων εφημερίδων, αφού θεωρούν οτι είναι τούρκικες και σπέρνουν το μίσος και τον φανατισμό ανάμεσα στους έλληνες πολίτες. Μπορούν να πάρουν άδεια λειτουργίας απο την Τουρκία και να έρχονται μαζί με τις ξένες εφημερίδες στην χώρα μας. Οι ιδιοκτήτες τους να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στους πράκτορες και προδότες.

Να ζητηθεί απο την Τουρκία να αποσύρει τον "κοσοβάρο" Πρόξενο, εαν επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα και περεταίρω ευρωπαϊκή πορεία.
Αυτά τα πολύ απλά και καθαρά.

i-reporter


Πληρώνουμε και τα ιδρύματα τους...

Εκτός που τους πληρώναμε και ως Πρωθυπουργός, καλούμαστε να πληρώνουμε και τα ιδρύματά τους.

Ο λόγος για ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών που με βάση τον ν.3577 άρθρο 34 αναφέρεται:

"1. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» και το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που περιλαμβάνουν στον καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 2939 του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική
επιχορήγηση, από το έτος 2007 και εφεξής, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων."

Το θέμα όμως... συνεχίζεται με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: "Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και λοιπές διατάξεις" όπου στο άρθρο 6 του 3 κεφαλαίου αναφέρει:

"Στο άρθρο 34 του νόμου 3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α') προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και για το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία "Κωνσταντίνος Σημίτης", το οποίο επιχορηγείται από το έτος 2009 και εφεξής".

Τα σχόλια δικά σας.
από Δημότη

πηγή

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΕΠΕΤΕΙΟ....

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΤΙΣ 29/1/1988 ΚΑΙ ΤΟ 1990 ΓΙΑ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΙΣ : 22:05 μμ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΟ TRT INT
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΓΚΑΛΗΠ.

https://www.abttf.org/images/NEWS/metin-edirneli-bizim-sesimiz.jpg

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ TRT INT
ΣΤΙΣ 31/1/2009 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ : 19:45 μμ
ΘΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΜΕ
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ Η ΧΟΥΛΙΑ ΕΜΙΝ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ GUNDEM GAZETESI
ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.

https://www.abttf.org/images/NEWS/bizburadayiz.jpg

Εκδηλώσεις μνήμης για τα Ίμια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους τρεις υπέρ πατρίδος πεσόντες αξιωματικούς στα Ίμια, διοργανώνουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΛΑ.Ο.Σ. Τρικάλων και Καρδίτσας. Στα Τρίκαλα, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» στις 7:30 μ.μ. Στην Καρδίτσα, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου θα τιμηθούν οι πεσόντες με μνημόσυνο μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Και στις δύο περιπτώσεις, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. και πολιτευτής Ευβοίας, ιστορικός και συγγραφέας Σταύρος Καρκαλέτσης.

http://www.e-grammes.gr

Διεφθαρμένες συνειδήσεις

Επί πτωμάτων συμπατριωτών και μετά των εισβολέων κουμάντο ασυνείδητοι χρηματο-κύπριοι επί των επάλξεων του τζόγου στις κατεχόμενες περιοχές. Ο εθισμός ενταφιάζει την αξιοπρέπεια, καταφτύνει την περηφάνια και οι ηθικοί φραγμοί σπάζουν. Χάνουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και μαύρες ημέρες ντροπής όπως αυτές των 2 φάσεων της εισβολής περνάνε ανενόχλητοι τα οδοφράγματα αγνοώντας τους λίγους διαδηλωτές και τις μόνιμα εγκατεστημένες εκεί μάνες των αγνοουμένων. Για αυτούς το ημερολόγιο δείχνει τον δρόμο προς την εξιλέωση του δικού τους πάθους, σε μέρη που πάγωσε η ψυχή τους στο χρόνο και ανήμπορα να αντιδράσουν βιώνουν τον εξευτελισμό παρακολουθώντας τον εκφυλισμό των δικών τους ανθρώπων.

Η Υποκουλτούρα των χρηματο-κύπριων προσβάλει τον κάθε ένα από εμάς και ειδικότερα ενοχλητική είναι η προσπάθεια τους να σερβίρουν το δικό τους χάλι σαν προοδευτισμό. Ανίκανοι να νικήσουν τον εθισμό τους π
ροβάλουν σαν άλλοθι την επαναπροσέγγιση και μετατρέπονται σε υπερυποστηρικτές του συμβιβασμού με την κατοχή . Δεν είναι καταδικαστέο από το κράτος αφού επιτρέπει την διέλευση των εκφραστών της κατάπτωσης επί καθημερινής βάσεως κλείνοντας τα μάτια όταν αυτοί κουβαλώντας τα μεγάλα ποσά της ντροπής περνούν την πύλη της δικής τους ακολασίας.

συνέχεια εδώ

Η ''ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ'' ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ


πηγή

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ.. ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ...
...
Η προσπάθεια της Βουλγαρίας να οικειοιηθεί την ιστορία της Θράκης ΜΑΣ είναι γνωστή. Μάλιστα συναγωνίζεται αντάξια την Τουρκία, θυμίζοντάς μας το "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Και σε αυτή την περίπτωση το ελληνικό ΥΠΕΞ της Θοδώρας κοιμάται και ονειρεύεται!
...
Το διάστημα που διανύουμε βρίσκεται στο Τόκυο ο βούλγαρος Πρόεδρος (Γκεόργκι Παρβάνοφ) προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης του θρακικού πολιτισμού, που σύμφωνα με την διαφήμιση της έκθεσης, είναι ο αρχαίος πολιτισμός των βούλγαρων! Τι άλλο άραγε έχουμε να ακούσουμε και να δούμε ακόμη; Πόσο άχρηστοι και ανίκανοι μπορεί να είναι όλοι όσοι κατοικοεδρεύουν στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας;

πηγή

Gregory Ψαριανός: ο αγνός αγωνιστής της αριστεράς και της οικολογίας


Την συνέντευξη την ανέσυρε το ΣΥΡΙΖΑ WATCH
δείτε τι έλεγε το καμάρι του κοινοβουλίου το 2001

Ερωτηση:Tι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;

Απάντηση: Eίμαι λίγο κολλημένος. Eπειδή θεωρώ μεγάλη μαλακία να ψηφίζεις λευκό και άκυρο -γιατί αυτό θέλουν αυτές οι κουφάλες να γίνει. Όπως Aμερική. Που είναι δύο κόμματα του κώλου, το ίδιο πράγμα, δηλαδή, και έχουν 80% αποχή. Eπειδή το θεωρώ τελείως απολίτικο και μαλακισμένο να ρίξω λευκό και άκυρο, ψηφίζω αυτούς τους μαλάκες του Συνασπισμού, οι οποίοι είναι πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλο. Πέντε άτομα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και δεν ξέρουνε πού τους πάνε τα τέσσερα. Άλλοι θέλουν να γίνουν Πασόκοι, άλλοι γλείφουν το ΠAΣOK, άλλοι είναι δεξιοί, άλλοι αριστεροί και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Eγώ είμαι από τους αριστερούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Kούραση, πολλή κούραση.

Ερώτηση:Πότε θα πάψεις να είσαι τόσο ορμητικός;

Απάντηση: Δεν είμαι. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι. Kαι γιατί άλλωστε; Όταν μένεις στου Παπάγου και κυκλοφορείς με μια Ferrari Testarossa και έχεις καταθέσεις στην Eλβετία, τι ορμητικός να είσαι;

Ερώτηση:Έχεις Testarossa; Δεν το ήξερα.

Απάντηση:Nαι, έχω μια Ferrari κι έχω και κάτι DCV για άμα χρειαστεί να κάνω τον φτωχό, τον διανοούμενο της Aριστεράς και… ο αναπτήρας αυτός που βλέπεις εδώ, ο Bic, τον έχω για ξεκάρφωμα, κανονικά έχω κάτι πανάκριβους αναπτήρες χρυσούς.

περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Οι "δικηγόροι" των κουκουλοφόρων - Από τη Baader-Meinhof στο Indymedia

Όλοι είδαμε το βίντεο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τους δικηγόρους που αποκλείουν την πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας για να μην κάνει η αστυνομία συλλήψεις. Απο τους δικηγόρους άρχισαν να εκτοξεύονται απειλές του τύπου ''δως μου τα στοιχεία σου'' ποιός είσαι''και απο'' δω και πέρα θα πάμε ατομικά''.Σαφείς απειλές κατα της ζωής των αστυνομικών.Κάποια στιγμή ακούγεται και η απειλή'' θα σε βρώ φίλε'' απο την δικηγόρο Κατερινα ιατροπουλου.Ποιά είναι όμως η εν λόγω κυρία δικηγόρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ" η Ιατροπούλου είναι σύζυγος και χήρα του μέλους της γερμανικής τρομοκρατικής ομάδας Baader-Meinhof (RAF). (πηγή: Vendeta)

ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ... Προχώρησαν σε μυνήσεις οι δικηγόροι της Κατερίνας Ιατροπούλου που ειχαν εμπλακεί την προηγούμενη Παρασκευή στα επεισόδιαεπί της οδού Αγησιλάου... Ήταν τότε από ακούσαμε την επίμαχη φράση «θα σε βρώ φίλε...» και η οποία έχει γίνει αντικείμενο προβληματισμού... Κι αυτό γιατί η Κατερίνα Ιατροπουλου δεν είναι μιά οποιαδήποτε δικηγόρος. Γενικά η Κατερίνα Ιατροπούλου δεν είναι η οποιαδήποτε... Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού πρόκειται για την χήρα του διαβόητου στελέχους της RAF (Mπάαντερ Μάϊνχοφ) Ραλφ Πόλε που πέθανε στην Αθήνα το 2004 και τάφηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Η Κατερίνα Ιατροπούλου παντρεύτηκε τον Πόλε το 1986 μετά την αποφυλάκιση του από Γερμανικές φυλακές για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση αλλά και για την παράνομη πρώτη απελευθέρωση του με την διαδικασία της ανταλλαγής από μιά άλλη τρομοκρατική οργάνωση (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΟΥΝΗΣ) που είχε απαγάγει κορυφαίο Γερμανό παράγοντα.



συνέχεια εδώ

Ο δήμαρχος μεταξύ … φθοράς και αφθαρσίας!!!

Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβεται λένε ο λαός μας. Όπως και οι συνεργάτες… Τώρα αν μ’ αυτούς πας για να κερδίσεις εκλογές… Το μόνο που θα ‘χεις μετά απ’ αυτήν την συνεργασία είναι άδειες τσέπες. Αλλά και πάλι δεν πειράζει… έχεις εσύ, να φάνε και οι κότες!

Η φωτογραφία είναι τυχαία και είναι από την κοπή πίτας του δημάρχου Κομοτηνής προς τους δημοσιογράφους. Και μια και την αναφέραμε σ’ αυτήν βλέπουμε τον «δημοσιογράφο» Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ, τον «δήμαρχο» Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και την επίσης «δημοσιογράφο» Μελαχροινή Μαρτίδου.
Να θυμηθούμε κι δύο βίντεο των συνεργατών μας…δείτε την συνέχεια εδώ

e-πιλογές

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει στον εισαγγελέα Αθηνών, κατά του Αττίλα Ολγκάτς

Στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 της εισαγγελίας στην Ευελπίδων.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αττίλα Ολγκάτς, καταθέτει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο κ. Παπαθεμελής. Στη μηνυτήρια αυτή αναφορά που θα κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, στο κτίριο 16 της εισαγγελίας στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, ο κ. Παπαθεμελής, ζητά από τον εισαγγελικό λειτουργό, να ασκήσει ποινικές διώξεις τόσο κατά του Αττίλα Ολκάτς που δημοσίως παραδέχθηκε τα εγκλήματά του, όσο και κατά όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών, στρατιωτικών της Άγκυρας, που συμμετείχαν στις εγκληματικές πράξεις του Τούρκου στρατιώτη, κατά την εισβολή στην Κύπρο, το 1974.

Να σημειώσουμε εδώ πως από την Κυριακή, 25/1/09, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, ζήτησε με επιστολή του από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, κ.κ. Δένδια και Λουκά, να προχωρήσουν σε άμεση ενεργοποίηση του νομικού οπλοστασίου των δύο χωρών για την δίωξη του παραπάνω εγκληματία πολέμου.

Το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Παπαθεμελή, έχει ως εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Στυλιανού Παπαθεμελή, Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, τ. βουλευτή, τ. υπουργού, κατοίκου Θεσσαλονίκης, οδός Αριστοτέλους αρ. 26.

ΚΑΤΑ

ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Σύσσωμη η ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθησε σοκαρισμένη την κυνική ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος προσκεκλημένος σε εκπομπή του καναλιού της Τουρκικής Τηλεόρασης «Kanal Turk» (Κανάλ Τουρκ) για την εκπομπή στην οποία πρωταγωνιστούσε δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο, το Χρονικό διάστημα της τουρκικής εισβολής το έτος 1974 είχε σκοτώσει δέκα άτομα, με πρώτο έναν 19χρονο αιχμάλωτο στρατιώτη που ήταν δεμένος. Η κυνική αυτή τηλεοπτική ομολογία, ξύπνησε όπως ήταν φυσικό, μνήμες από την φρίκη που επικράτησε στο νησί του Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το έτος 1974, ο διοικητής μου, μου έδωσε εντολή να σκοτώσω. Ο πρώτος που σκότωσα ήταν ένας δεκαεννιάχρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια σκότωσα άλλους εννιά. Και αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δε λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα. Την αλήθεια αυτή την αποκαλύπτω σήμερα για πρώτη φορά. Ο πόλεμος με επηρέασε για μεγάλο διάστημα και επαγγελματικά. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Ακόμη και σήμερα θυμάμαι τον διοικητή να μου λέει, νομίζεις ότι πάντα θα σκοτώνεις πάνω σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον στα αλήθεια, να δεις πως είναι».

Η παραδοχή αυτού του φρικιαστικού γεγονότος, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αυτό που όλοι γνωρίζαμε, ότι δηλαδή κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, διαπράχθηκαν από την πλευρά των Τούρκων στρατευμένων κατ’ εντολή των ανωτέρων τους στρατιωτικών διοικητών, φρικαλεότητες σε βάρος Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων στρατευμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι και στη συνέχεια εκτελέσθηκαν σε τόπους και χρόνους άγνωστους. Η ομολογία αυτή αποτελεί δε την πρώτη άμεση αποδοχή της εκτέλεσης αιχμαλώτων από τουρκικής πλευράς, αφού μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο έμμεσες μαρτυρίες που έδειχναν προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά καμία άμεση.

Η ανατριχιαστική τηλεοπτική ομολογία του Τούρκου ηθοποιού αποκαλύπτει δηλαδή, αυτό που ήταν σε όλους γνωστό, πλην όμως κανείς έως σήμερα δεν είχε τολμήσει να το παραδεχτεί ευθέως, πάρα μόνον αυτός, ότι δηλαδή η Τουρκία κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Κύπρο, διέπραξε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Παραβίασε κατάφωρα τόσο τις Ευρωπαϊκές Συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμη και εν καιρώ πολέμου όσο και τη συνθήκη της Γενεύης, σύμφωνα με την οποία η δολοφονία αιχμαλώτων συνιστά έγκλημα πολέμου. Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή τους μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους όντας σώοι και αβλαβείς, είναι ανάγκη η οποία απορρέει από όλες τις διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες η Τουρκία επιδεικτικά έχει αγνοήσει και συνεχίζει να αγνοεί.

Φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών αυτών σε βάρος των αδελφών Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων στρατιωτών ήταν οι Τούρκοι στρατευμένοι, ηθικοί δε αυτουργοί ήταν οι στρατιωτικοί τους διοικητές, οι οποίοι και τους έδωσαν τις σχετικές εντολές κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, συμφωνίας και συνθήκης.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Ύστερα από την φρικιαστική αυτή πραγματικά ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, θεωρώ καθήκον μου τόσο ως Έλληνας πολίτης αλλά και ως πολιτικός, να απευθυνθώ ενώπιων Σας, υποβάλλοντας την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου, αιτούμενος να διατάξετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων που έχουν διαπραχθεί και διώκονται και αυτεπαγγέλτως και την απόδοση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, αυτουργού, ηθικού αυτουργού, συνεργού κ.λπ., ο οποίος θα προκύψει κατά την διενέργεια της προανάκρισης που θα διεξάγετε και την εν συνεχεία άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αυτών.

Ειδικότερα, φρονώ ότι καταρχάς πρέπει να διερευνηθεί ύστερα από τη δική Σας εντολή, κάτω από ποιές συνθήκες έλαβε τελικώς χώρα η εν ψυχρώ δολοφονία των δέκα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων στρατιωτών και ποιος στρατιωτικός διοικητής έδωσε την σχετική εντολή, προκειμένου στη συνέχεια να προβείτε στην άσκηση των ποινικών διώξεων εναντίον τους.

Η απόδοση δε των ευθυνών στους αυτουργούς και στους ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς αυτών με την άσκηση από πλευράς Σας ποινικών διώξεων για τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που τέλεσαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, θα αποτελέσει την απαρχή , για την διερεύνηση και άλλων ανάλογων περιπτώσεων που έλαβαν χώρα την ίδια χρονική περίοδο της εισβολής του Αττίλα στη Κύπρο το έτος 1974, με την εν ψυχρώ εκτέλεση Ελλαδιτών και Ελληνοκύπριων στρατιωτών, που συνελήφθηκαν αιχμάλωτοι από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.

Επειδή ως μάρτυρες προτείνω να εξετασθούν οι κάτωθι:

1. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

2. Βάσος Λυσαρίδης, επίτιμος Πρόεδρος ΕΔΕΚ

3. Κλαίρη Αγγελίδου, Πρώην Υπουργός Κυπριακής Δημοκρατίας

4. Ουράνιος Ιωαννίδης, Πρώην Υπουργός Κυπριακής Δημοκρατίας

5. Γιαννάκης Ομήρου, Πρόεδρος ΕΔΕΚ

6. Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κόμματος Κύπρου κάτοικοι Λευκωσίας Κυπρου.

7. Γιώργος Νταλάρας, μουσικός

8. Χρήστος Ζαχαράκης, Πρέσβης επί Τιμή

9. Θέμος Στοφορόπουλος, Πρέσβης επί Τιμή, κάτοικοι Αθηνών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΕ

Να διατάξετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων που έχουν διαπραχθεί και διώκονται και αυτεπαγγέλτως και την απόδοση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, αυτουργού, ηθικού αυτουργού, συνεργού κ.λπ., ο οποίος θα προκύψει κατά την διενέργεια της προανάκρισης που θα διεξάγετε και την εν συνεχεία άσκηση ποινικής δίωξης κατά αυτών.

Πληρεξούσιους και αντικλήτους δικηγόρους μου διορίζω τους δικηγόρους Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό και Δημήτρη Ανδριόπουλο, κατοίκους Αθηνών, οδός Ασκληπιού αρ. 42, τηλ. 2103647348

Αθήνα, 29.01.2009

Ο αναφέρων

Στυλιανός Άγγελος Παπαθεμελής

Θαύμα- θαύμα...εθεάθησαν κάτοικοι που διακτινίζονται στο κέντρο της Αθήνας....εντονότατο το ενδιαφέρον από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα!

Δεν είναι πρώτη φορά
κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση των Ιμίων
το γνωστό indymedia παρέα με τα αποδεδειγμένα πλέον συγκοινωνούντα δοχεία του
προχωρά στην κατασκευή γεγονότων για να δημιουργήσει κλίμα

Κάθε φορά ξεπερνούν την προηγούμενη σε φαντασία
επιθέσεις με θύματα...που φυσικά δεν υπάρχουν... απειλές...σενάρια....αλλά δεν έχει σημασία...λέγε-λέγε κάτι θα μείνει...

Φέτος έκαναν το απίστευτο...συνδύασαν την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος με την μικροπολιτική δημιουργία εντυπώσεων προς χάρη γνωστής παράταξης
αλλά και αυτό είναι μία ένδειξη πιθανών υπογείων διασυνδέσεων του αναρχικού χώρου με συγκεκριμένο κόμμα και με επιτροπές "αερομεταφερόμενων" πολιτών...

αυτή την φορά "ανακάλυψαν" επίθεση χρυσαυγητών και εθνικιστών ενάντια σε πολίτες της περιοχής των Πατησίων

Την ανακάλυψη αυτή την στήριξαν σε καταγγελία που έγινε στην ΝΕΤ
την καταγγελία την έκανε ως κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας μία διαμερισματική σύμβουλος της Ανοικτής πόλης!!!
Με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο όμως θα δούμε πως:
η συγκεκριμένη κυρία

είναι κάτοικος της πλατείας Κύπρου και !μαχόμενο! μέλος της επιτροπής κατοίκων για την διάσωση του πάρκου Πατησίων και Κύπρου

η ίδια κυρία βέβαια είναι και κάτοικος της Πλ.Βικτωρίας αφού ως κάτοικος της περιοχής ήταν (ξανά) αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης εθνικιστών κατά μεταναστών...που στην συνέχεια αποδείχτηκε πως ήταν καταστηματάρχες που τσουβάλιασαν πλιατσικολόγους κατά τα γνωστά γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Επίσης είναι και κάτοικος του Πεδίου του Άρεως και μέλος της επιτροπής κατοίκων του πεδίου του Άρεως και φυσικά ήταν (ξανά) αυτόπτης μάρτυρας "επίθεσης" αστυνομικών κατά των κατοίκων σε δεντροφύτεση του πάρκου

Η ίδια κυρία είναι και κάτοικος Βοτανικού και μέλος της επιτροπής κατοίκων για την διάσωση του Ελαιώνα και φυσικά ανήκει στους 130 που υπέγραψαν για να σταματήσουν τα έργα του γηπέδου του Παναθηναικού και της διπλής ανάπτυξης.
Ενδέχεται να είναι και αυτόπτης μάρτυρας Κορμοράνων στην περιοχή του Βοτανικού...αλλά αυτό το λέμε με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχει διασταυρωθεί!

Επίσης είναι κάτοικος και Αλεπότρυπας και μέλος της επιτροπής κατοίκων αλεπότρυπας

είναι και κάτοικος Αγ. παντελεήμονα σύμφωνα με δικές της δηλώσεις στα κανάλια κατά την διάρκεια των παράνομων αντισυγκεντρώσεων κόντρα στους πραγματικούς κατοίκους της περιοχής

τα παραπάνω βέβαια δεν αφορούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθώς μερικές ημέρες είναι και κάτοικος Κυψέλης και από τα βασικά στελέχη της επιτροπής κατοίκων για την δημοτικής αγορά της Κυψέλης
όπως είναι και κάτοικος Ριζούπολης αφού είναι μέλος της επιτροπής κατοίκων για την διάσωση του εργοστασίου της Columbia

τι άλλο περισσότερο να πούμε
μία ερώτηση μόνο
ρε παιδιά είστε σίγουροι πως έγινε επίθεση;
μήπως τραυματίστηκε κανείς από πρόβλημα στον διακτινισμό;
γιατί τώρα τελευταία οι ανάγκες κάποιων για δημιουργία κλίματος, τους έχουν κάνει να είναι περισσότερες οι επιτροπές και οι συνιστώσες από τα ίδια τα μέλη...

* Το όνομα της συγκεκριμένης κυριας δεν το δημοσιεύουμε γιατί δεν μας ενδιαφέρει να εκθέσουμε πρόσωπα αλλά προθέσεις!
** τα στοιχεία για τα παραπάνω βρίσκονται όλα δημοσιεύμενα στο διαδίκτυο και αρκεί ένα απλό ψάξιμο για να αποδειχτούν

«Τι είδους συμβουλές έδινε δηλ η Κατσέλη; Έστω και μέχρι το 2007...»

Aπάντηση από το δεξί εξτρέμ στον κρόγια

διαβάστε την απάντηση εδώ

στο κείμενο εδώ

"Αποχαιρετισμός στην Ελλάδα"

Ο "Αποχαιρετισμός στην Ελλάδα" (Καθημερινή της Κυριακής 28/12/08) του μέχρι τώρα Βρετανού πρέσβη στην χώρα μας κ. Σάιμον Γκάς είναι ένα συγκινητικό κείμενο που αποδεικνύει ότι όσο και αν εμείς οι ίδιοι κάνουμε τα πάντα για "να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας"και να δυσφημούμε την Ελλάδα η χώρα έχει απο μόνη της την δύναμη να έλκει και να διεγείρει. Μέσα απο την μοναδική της φύση, την ιστορία, την φιλοξενία και το πνεύμα που εκπέμπει. Οσοι δεν το έχετε διαβάσει αξίζει να το διαβάσετε...
Λ.Α.

"Αποχαιρετισμός στην Ελλάδα" από τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα

Tου Σάιμον Γκας

Γράψε αν μπορείς στο τελευταίο σου όστρακο τη μέρα τ' όνομα τον τόπο
και ρίξε το στη θάλασσα για να βουλιάξει.

Γιώργος Σεφέρης
Γυμνοπαιδία - Σαντορίνη

Σε λίγες μέρες η γυναίκα μου κι εγώ αφήνουμε την Αθήνα ύστερα από οκτώ ευτυχισμένα χρόνια στη χώρα σας - πρώτα στη δεκαετία του '80 και για δεύτερη φορά αυτά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα ήταν καλή μαζί μας. Μας χάρισε τον πρώτο μας γιο, που γεννήθηκε εδώ πριν από 23 χρόνια. Μας χάρισε πολλούς φίλους. Μας χάρισε πολλές στιγμές ευτυχίας. Και ποτέ, μα ποτέ δεν μας άφησε να πλήξουμε.

Η Ελλάδα και οι Ελληνες ασκούν έντονη επίδραση στους ξένους. Ο Βρετανός συγγραφέας Lawrence Durrell έγραψε: «Αλλες χώρες μπορούν να σε κάνουν να ανακαλύψεις έθιμα ή παραδόσεις ή τοπία. Η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο σκληρό: την ανακάλυψη του εαυτού σου». Στην Ελλάδα εμείς οι Βορειοευρωπαίοι αφήνουμε πίσω μας λίγη απ' την ψυχραιμία και την επιφυλακτικότητά μας και γινόμαστε πιο εξωστρεφείς, αναζητάμε πιο πολύ τη συντροφιά των άλλων ανθρώπων. Δεν εκπλήσσομαι που η λέξη privacy δεν μεταφράζεται ακριβώς στα Ελληνικά.. Αλλά, πάλι, ούτε η λέξη παρέα μεταφράζεται στα Αγγλικά.

Η Ελλάδα άναψε τον πόθο του ταξιδιού σε γενιές και γενιές Βρετανών, και η Μαριάν κι εγώ προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τα βήματά τους. Η μυρωδία του καπνού του ξύλου που καίγεται ένα φθινοπωρινό απόγευμα στην Ηπειρο, τα λιβάδια με τ' αγριολούλουδα στην Πελοπόννησο την άνοιξη, τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Ιονίου το καλοκαίρι είναι μερικές από τις αναμνήσεις που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας.

Οι Ζουλού λένε ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι μέσα από άλλους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν θα σήμαινε τόσα πολλά για μας αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που γνωρίσαμε εδώ. Η γιαγιά που μας φίλεψε ροδάκινα απ' το καλάθι της όταν χάλασε το αυτοκίνητο της παρέας μας, στη Θεσσαλία το 1975. Το ζευγάρι που μας παραχώρησε το διαμέρισμά του, παρόλο που μόλις μας είχε συναντήσει, στο Ρέθυμνο το 1984. Ο ταξιτζής στη Χίο, το 1992, που όταν ο γιος μου ο Κρίστοφερ ζαλισμένος από το ταξίδι έκανε εμετό κι έκανε χάλια και το ταξί και τον ίδιο, αυτός ανησυχούσε μόνο αν ήταν εντάξει το παιδί. Θα μας λείψουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα, που μας έδωσαν τη φιλία τους και τη συντροφιά τους.

Θα θέλαμε επίσης, η Μαριάν κι εγώ, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που ήταν τόσο επιεικείς και συγχωρητικοί όσο εμείς κατακρεουργούσαμε την ελληνική γλώσσα. Θέλω να ζητήσω ιδιαιτέρως συγγνώμη από μια κυρία που γνώρισα σε μια δεξίωση πριν από λίγα χρόνια. Τη ρώτησα τι δουλειά έκανε ο άντρας της. Μου απάντησε ότι ήταν γεωπόνος. Δυστυχώς, μπέρδεψα τη λέξη γεωπόνος με τη λέξη Γιαπωνέζος. Καθώς η συζήτηση προχωρούσε, διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν ήξερε σχεδόν τίποτε για την Ιαπωνία. Και καθώς επέμενα με τις ερωτήσεις μου για τον ιαπωνικό πολιτισμό, έβλεπα σιγά σιγά τον πανικό να φουντώνει στα μάτια της.

Θα ήθελα ακόμη να ζητήσω συγγνώμη κι από τον προβεβλημένο εκείνον υπουργό, που παρέμεινε ατάραχος όταν τον ρώτησα πώς σκόπευε να αντιμετωπίσει όλες τις προσκλήσεις και όχι τις προκλήσεις του τομέα ευθύνης του. Τώρα ήρθε ο καιρός να πάμε σε μιαν άλλη χώρα. Χαιρόμαστε με την προοπτική των νέων εμπειριών, των νέων ενδιαφερόντων που πάντα φέρνει ένα νέο διπλωματικό πόστο. Όπως λέει κι ο ποιητής:

«Πολλά τα καλοκαιρινά πρωινά να είναι
που με τι ευχαρίστηση, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένες πρωτοϊδωμένους»


Αλλά, δεν θα είναι Ελλάδα.

Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι θα επιστρέψουμε. Δεν νομίζουμε ότι η Ελλάδα μας έχει δώσει ακόμη την άδεια να την εγκαταλείψουμε οριστικά. Και όταν επιστρέψουμε δεν θα το κάνουμε μόνο για τους ανθρώπους ή για το τοπίο, αλλά και γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που θαυμάζουμε για πάρα πολλά πράγματα.

Αλλά αυτό που ιδιαίτερα θαυμάζουμε εδώ είναι η σημασία που δίνουν οι Ελληνες στους οικογενειακούς δεσμούς και τη φιλία, την επιμονή σας να χαίρεστε τη ζωή, την ανοιχτόκαρδη διάθεσή σας, τη γενναιοδωρία σας και την αίσθηση αξιοπρέπειας και ευπρέπειας. Το ταλέντο των Ελλήνων ξεχειλίζει σε κάθε τομέα, από τις καλές τέχνες ώς τον κάθε χώρο δουλειάς και δημιουργίας. Ενα από τα προνόμια που είχα ως πρέσβης στην Ελλάδα ήταν η ευκαιρία που μου έδωσε να συναντήσω τόσους προικισμένους, ζωντανούς ανθρώπους από φοιτητές μέχρι δισεκατομμυριούχους.

Ομολογώ ότι ακόμη και τώρα, μετά οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω την ελληνική μανία να βουτάνε όλοι στη θάλασσα κάθε φορά που η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους δέκα βαθμούς. Εγώ μεγάλωσα σε μια χώρα που η θάλασσα ήταν κρύα και γκρίζα και, γενικώς, έπρεπε να αποφεύγεται.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κινητά είναι τόσο δημοφιλή, ενώ τόσες και τόσες Ελληνίδες σε διακοπές έχουν τη συνήθεια να φωνάζουν τόσο δυνατά και σε τόσο ψηλές νότες ώστε οι φωνές τους να σκίζουν τον αιθέρα και λόγγοι και ραχούλες να αντηχούν «έλα Τούλααα». Θαυμάζουμε το πάθος των Ελλήνων για προσωπική ελευθερία και ελευθερία του λόγου. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τα παραθυράκια στην τηλεόραση. Πώς καταλαβαίνει ο ένας τι λέει ο άλλος όταν όλοι μιλούν ταυτόχρονα; Ο στρατηγός Ντε Γκολ αναρωτήθηκε κάποτε πώς είναι δυνατόν να κυβερνήσει κανείς μια χώρα που παράγει 246 διαφορετικά είδη τυριών.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να κυβερνήσει κανείς μια χώρα που έχει σχεδόν τόσους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς όσα τυριά έχει η Γαλλία. Αυτό που καταλαβαίνω και ξέρω καλά είναι ότι η Μαριάν και εγώ αισθανόμαστε τεράστια τρυφερότητα, ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για μια χώρα που μας φέρθηκε τόσο καλά.

Σ' ευχαριστώ, Ελλάδα.

Σάιμον Γκας

O Vasilije Gligorijevic ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ

Διαδώστε το bloggers παντού.
Ζητάει την βοήθεια μας.
Ο σερβικής καταγωγής και δημιουργός του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου συνελήφθει σήμερα το πρωι από την αστυνομία.
Το φασιστικό κράτος των Σλαβομακεδονιστών δεν δέχεται ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ.

Μήπως αιτία της συλλήψης είναι το καταπληκτικό άρθρο με τίτλο FYROM: Fascism in Action αλλά και η μετάφραση του γνωστού κρατικού Σκοπιανού βίντεο με θέμα τα ρατσιστικά σχόλια εναντίων φυλών που δεν φέρουν άσπρο χρώμα στο δέρμα ?

Οι Σλαβομακεδονιστές δεν αντέχουν τον διάλογο , πόσο μάλλον ανθρώπους που τους λένε την αλήθεια για το ποιοί είναι και τι ήταν.

akritas-history-of-makedonia

Ο Σκοπιανός «πρέσβης» στο Βελιγράδι;

Μέχρι το τέλος του μήνα αυτού το κρατίδιο των Σκοπίων από τις σερβικές αρχές θα ζητήσει συγκατάθεση να διορίσει τον Λιουμπίσα Γκεοργκιέφσκι (72) για πρέσβη στο Βελιγράδι, δημοσίευσαν σήμερα τα σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρώσης επικαλούμενα ανεπίσημες εκλογές στο κυβερνών κόμμα ΒΜΡΟ-ΔΠΜΝΕ.

Το κρατίδιο των Σκοπίων έμεινε χωρίς πρέσβη στη Σερβία τον Οκτώβριο πέρυσι όταν οι σερβικές αρχές στέρησαν φιλοξενία λόγω της απόφασης των Σκοπίων να αναγνωρίσει την αυτοκηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

Η σύνταξη της Υπηρεσίας Τύπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης ελπίζει ότι η Κυβέρνηση στο Βελιγράδι δεν θα δεχτεί τα διαπιστευτήρια του ενδεχομένου «πρέσβη».

Ο σερβικός και ο ελληνικός λαός είναι δυο γειτονικοί, αδελφικοί λαοί με την ίδια θρησκεία και εμείς ανεπιφύλακτα υποστηρίζουμε την ελληνική στάση περί του μακεδονικού ζητήματος.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης

e-πιλογές


Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα θα φτιάξει η Ελλάδα. Με αυτό της Αθήνας όμως τι γίνεται ?

Η υπόθεση «Εργκένεκον» μικρό κεφάλαιο μόνο του δαιδαλώδους τουρκικού παρακράτους

Hellenic World NO.1 at: http://hellenicworld01.blospot.com

Blog for Hellenes and the people who love and appreciate our ancient culture.

ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Το άρθρο αυτό είναι από το 2007 αλλά ακόμα είναι απόλυτα επίκαιρο.
Το παραθέτουμε γιατί πιστεύουμε ότι ίσως βοηθήσει κάποιους να δουν τα πράγματα με άλλη οπτική γωνία.

Αναφερόμενοι για ότι αν η Κύπρος έχει όντως πετρέλαια δύο πράγματα θα συμβούν: Είτε η Τουρκία θα καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο είτε χάριν των πετρελαίων το Κυπριακό θα λυθεί στο άψε-σβήσε , διότι τότε η Κύπρος γίνεται μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική δύναμης όχι μόνο εξ εξαιτίας της θέσεως της αλλά και των οικονομικών πλεονεκτημάτων που αποφέρει η εξόρυξη των προϊόντων του υπεδάφους της περιοχής. Ενώ όμως συνεχίζαμε εάν αυτό συμβαίνει για την γύρω περιοχή της Κύπρου, τότε το Αιγαίο και η λεκάνη της Μεσογείου είναι γεμάτη πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
συνέχεια εδώ

Απάντηση στον V. Friedman από το Συμβούλιο του Απόδημου Ελληνισμου (ΣΑΕ)

Ηλεκτρονικό μύνημα από την κ. Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρο της Παμμακεδονικής

Άρθρο απάντηση στα σχόλια του "ειδικού" V. Friedman σε σχέση με την ΠΓΔΜ και τη γλώσσα τους στο balkananalysis (εδώ).

OUR ANSWERS TO PROFESSOR VICTOR FRIEDMAN'S ALLEGATIONS ON MACEDONIA

By Theodore Spyropoulos – USA SAE Coordinator

Assisted by Marcus A. Templar-Balkans Expert

συνέχεια εδώ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΥΕ κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Ηλεκτρονικό μύνημα από την κ. Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρο της Παμμακεδονικής

23 Ιανουαρίου 2008

Προς κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη

Υπουργό Εξωτερικών

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του απόδημου Ελληνισμού για τη νέα προκλητική και ανιστόρητη διαφημιστική καμπάνια της π.Γ.Δ.Μ. στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο του C.N.N.

Η υφαρπαγή της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η αξιοποίηση και προβολή των διαχρονικών και παγκοσμίως γνωστών ελληνικών συμβόλων και αρχαιολογικών ευρημάτων δείχνει την πρόθεση και τακτική της γειτονικής χώρας να κλιμακώσει την προπαγάνδα της σε διεθνές επίπεδο.

συνέχεια εδώ

Άποψη του paideia-gr για το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Για τη συνέχεια της φωτογραφίας και του κειμένου κάντε κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα" (έχει και video).

Όπως ίσως ξέρετε εδώ και 10 περίπου μέρες έχουμε ξεκινήσει μια διαδικτυακή ψηφοφορία-συζήτηση γύρω από το θέμα του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Περιμέναμε να ακούσουμε λίγο τις απόψεις που θα καταγραφούν για να πούμε και εμείς τη δική μας.

Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της πλήρους κατάργησης του ασύλου. Θεωρούμε ότι τέτοιοι θεσμοί (όπως και η βουλευτική ασυλία αλλά και άλλοι) καλώς υπάρχουν. Άλλωστε η δημοκρατία πρέπει να έχει δικλείδες ασφαλείας.

συνέχεια εδώ

Η αριστερόστροφη υποκρισία της δεξιάς τσέπης

Στην εικόνα αριστερά βλέπουμε την μακέτα του γηπέδου που θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Αυτή που ακολουθεί είναι η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται και για την κίνηση των 130 ανθρώπων που μπλόκαραν το έργο: «Έστω και καθυστερημένα, επισήμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα, δεν είναι εχθροί του νέου γηπέδου της ομάδας. Ελπίζουμε σύντομα να αναγνωρίσουν και επισήμως τον πραγματικό εχθρό και τον υπεύθυνο των μέχρι τώρα καθυστερήσεων. Τον μεγαλοεργολάβο κ. Βωβό, που με την κάλυψη του Δημάρχου της Πόλης, κρατά σε ομηρία τη διπλή ανάπλαση. Σε κάθε περίπτωση, η δική μας υπομονή στην υπόθεση αυτή παραμένει ανεξάντλητη. Στο βαθμό που η ΠΑΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης έναρξης των εργασιών για το γήπεδο, αποσυνδεδεμένο από το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού, εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά και δημιουργικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Κρατήστε ειδικά την ατάκα
"οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα"
και ρίξτε μιά ματιά στο πως είναι σήμερα η περιοχή:




Και τώρα τα κρίσιμα ερωτήματα:
H συνέχεια στο http://panic-gr.blogspot.com/

Ύστατο Φτύσιμο

Γ Ο Ν Α Τ Ι Ζ Ε Ι συγκλονισμένη ψυχή και νους: Μπροστά στην εικόνα της ύστατης απεγνωσμένης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που προέβαλε, δεμένο, αιχμάλωτο, το 19χρονο Ηρωικό Παλληκάρι της Εθνικής Φρουράς, απέναντι στο στόμιο της κάννης του Τούρκου εκτελεστή του, όπως την περιέγραψε στην ομολογία του ο δράστης του κακουργήματος: «Ο Αττίλα Ολγκάτς θυμήθηκε ότι ο 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ όταν γύρισε το όπλο προς το μέρος του. Θυμήθηκε επίσης ότι ο 19χρονος είχε δεμένα τα χέρια του πισθάγκωνα. 'Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε', ομολόγησε, για να συμπληρώσει ότι στη συνέχεια σκότωσε κι άλλους εννέα αιχμαλώτους».
Π Ο Ι Ο Σ ΝΑ ΗΤΑΝ άραγε, ο γενναίος 19χρονος Εθνοφρουρός, πού βρήκε την ανδρεία μπροστά στον θάνατο, να φτύσει κατάμουτρα τον πιο απαίσιο χάρο; Ποιου παλληκαριού το στόμα μπόρεσε να μαζέψει, εκείνη την ύστατη στιγμή, την απέραντη αηδία του Ανθρώπου για την αποκρουστική κατάντια του ανθρώπινου είδους και την έφτυσε στα μούτρα του δίποδου ανθρωπόμορφου τέρατος;

πηγή