Φόβος για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημαΈντονη κινητικότητα στο σκληρό κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου, που κινείται στις παρυφές του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης», βλέπουν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη δραστηριοποίηση πιάνουν τα ηλεκτρονικά «αυτιά» της Αντιτρομοκρατικής αλλά και τα «under cover» πρόσωπα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον μέτρα για ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, χωρίς να αποκλείεται πιθανός στόχος να είναι ακόμα και πολιτικό πρόσωπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από τη συμφωνία υπήρχε «σιωπή» από τις ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες μάλλον ανέμεναν τις εξελίξεις.

Αφού το τοπίο ξεκαθάρισε, άρχισε η κινητικότητα σε συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα με τέτοιον τρόπο που δείχνει προετοιμασία χτυπήματος, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και αιματηρή τρομοκρατική επίθεση. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα η Αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας, τόσο σε κτίρια του Δημοσίου (υπουργεία, εφορίες κ.ά.) όσο και σε ανθρώπινους ενδεχόμενους στόχους, όπως οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί. Τώρα στον «κατάλογο» έχουν μπει και πολιτικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα μέτρα προστασίας.
Επιπλέον, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό παρακολουθήσεων (σε πολλές περιπτώσεις με εμφανή τρόπο) σε πρόσωπα αλλά και χώρους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ή ενδείξεις πως έχουν σχέση -έστω και περιφερειακή- με ένοπλες οργανώσεις.

Πηγή: Espressonews