Άλμα στις ευρωαγορές μετά την ...άνευ όρων συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης


Ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη μετά την ελληνική πρόταση που μπορεί να αποτρέψει ελληνική χρεοκοπία.

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και σήμερα οι ευρωαγορές μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης στους διεθνείς πιστωτές της , κίνηση η.. οποία ενδέχεται να ξεκλειδώσει νέα χρηματοδότηση και την αποφυγή χρεοκοπίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,25% στις 386,05 μονάδες και ο Stoxx 50 ενισχύεται άνω του 2%.
Τριετές δάνειο έως τις 30/6/2018, ρύθμιση χρέους και χαμηλότερα πλεονάσματα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς που κατατέθηκε ως νομοσχέδιο στη Βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος.
Η πρόταση εστάλη στον επικεφαλής του Eurogroup και του ESM J. Dιjsselbloem το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με εκπρόσωπό του "είναι σημαντικό για τους θεσμούς να τις λάβουν υπόψη στην αποτίμησή τους". Δεν θα γίνει επιπλέον σχολιασμός επί των προτάσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους με στόχο το Eurogroup του Σαββάτου.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 2%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 2,48% και ο αγγλικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,98%.
Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 2,21%, ο ιταλικός ΜΙΒ βρίσκεται +1,86% και ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται 2,02% υψηλότερα.

greece-salonika.blogspot.com