Η ΑΔΕΔΥ ζητά να αφεθούν ελεύθερα τα "Σοράκια" από τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Υποστηρίζει πως μέσα στους συλληφθέντες είναι και συνδικαλιστές
ΑΝ όντως ισχύει να τους χαίρεστε....μόνο πείτε μας....με τους υπόλοιπους συλληφθέντες σε τι γλώσσα μίλαγανε...γιατί από ότι κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο....ήταν.... πολυεθνική η κινητοποίηση!


Ανακοίνωση με την οποία ζητά την απελευθέρωση των συνδικαλιστών που συνελήφθησαν κατά την απεργειακή κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα, εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους». http://www.iefimerida.gr/news/217627/i-adedy-zita-na-afethoyn-eleytheroi-oi-syllifthentes-sta-epeisodia-sto-syntagma#ixzz3g6Auz12Z