Τι πρωτότυπο; ...Πιάστηκε Τούρκος διακινητής μεταναστών


Ένας Τούρκος εντοπίστηκε από το Λιμενικό της Σάμου στη βραχονησίδα «Κουνέλι» και φέρεται ως ο χειριστής – διακινητής της λέμβου, η οποία μετέφερε παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και βυθίστηκε χθες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Για το τραγικό περιστατικό στήθηκε χθες ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Σάμου για το περιστατικό του θέματος προέκυψε ότι υπήκοος Τουρκίας ο οποίος εντοπίστηκε στη βραχονησίδα «Κουνέλι» από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου, φέρεται ως ο χειριστής – διακινητής της λέμβου η οποία μετέφερε τους παραπάνω παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και βυθίστηκε χθες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και προσάγεται σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω.

Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που έλαβε χώρα χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, οι έξι αλλοδαποί που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» της Σάμου, απ” όπου στη συνέχεια τρεις παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Επίσης, ένας ακόμη αλλοδαπός μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του λιμενικού στο λιμένα Πυθαγορείου.

Επιπρόσθετα σήμερα, πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν οι σοροί δύο ανδρών και μίας γυναίκας.

Επίσης, σε νεότερη πληροφόρηση το MRCC/ANKARA γνωστοποίησε βραδινές ώρες χθες ότι τελικά οι διασωθέντες ανέρχονται σε 11 και όχι σε 13, όπως αρχικά είχε ενημερώσει.

tribune.gr