Ρήξη με την πολιτική σχιζοφρένεια..

Η σχιζοφρενική πραγματικότητα που βιώνουμε δεν θα μας πάει πολύ μακριά και ο κίνδυνος του ατυχήματος ελλοχεύει σε κάθε στιγμή
...με τη διαφορά ότι τώρα δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία.

Η ελαφρότητα έξι μηνών που έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες και στην καλύτερη περίπτωση θα μας κοστίσει άλλα τρία χρόνια ύφεσης δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ παρά τη στροφή προς τον ρεαλισμό ένα βήμα πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα. Η ...κυβέρνηση μοιάζει με θίασο ανεύθυνων που νοιάζονται πρωτίστως για το πώς θα εξελιχθούν οι νέες εσωκομματικές ισορροπίες και ελάχιστοι μόνον αγωνιούν πραγματικά για την τύχη του τόπου. Δεν νοείται σοβαρή ηγεσία που υπογράφει ένα μνημόνιο και δηλώνει αμέσως μετά ότι δεν το αποδέχεται και υβρίζει χυδαία τους εταίρους ανεξάρτητα από τις ευθύνες τους για το χάλι.

Φθάνουν, μάλιστα, στο σημείο υπουργοί που τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας να δηλώνουν περίπου ότι θα το καταργήσουν στην πράξη με μια ρητορική που μας πάει πίσω πολλούς μήνες. Την ίδια στιγμή οι «μπολσεβίκοι» που θα έκαναν τη... ληστεία στην Τράπεζα της Ελλάδος για να... μοιράσουν τα πλαστά χαρτονομίσματα στον λαό(!) καραδοκούν για να πάρουν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό τους. Σε απάντηση ο πρωθυπουργός εκδίδει non paper αντί να τους πετάξει από το παράθυρο και να τραβήξει τον δρόμο του. Για να συμβεί αυτό φυσικά, πρέπει να το πιστεύει και όχι να παίζει απλώς καθυστέρηση μέχρι να λάβει οριστικές αποφάσεις με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Το σημαντικότερο βεβαίως είναι να μας πει πού θέλει να πάει τη χώρα διότι με αυτές τις νέες παλινωδίες και τις ασάφειες ο δρόμος είναι σκοτεινός και λασπωμένος.

Αυτή η σχιζοφρενική πραγματικότητα δεν θα μας πάει πολύ μακριά και ο κίνδυνος του ατυχήματος ελλοχεύει σε κάθε στιγμή με τη διαφορά ότι τώρα δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Η κυβέρνηση έκαψε τις σχέσεις της με τους συμμάχους και διέλυσε κάθε ικμάδα εμπιστοσύνης σε όλα τα μέτωπα. Μόνη λύση η αναθεώρηση της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της και η βήμα βήμα αποκατάσταση ενός εθνικού πλαισίου συνεργασίας με τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου που μπορούν να στηρίξουν και να προωθήσουν ένα πρόγραμμα ανασύνταξης και σταθεροποίησης της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός οφείλει να μείνει στη θέση του και να αποδείξει ότι δεν υιοθέτησε ποτέ τα σενάρια του εξοστρακισμού της Ελλάδας και να αναμετρηθεί ανοικτά και χωρίς παλινωδίες με τις δυνάμεις της δραχμής που ήθελαν την καταστροφή για να την εκπροσωπούν. Η λογική αντιπολίτευση του προσφέρει την ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσει τώρα. Κάθε άλλη επιλογή μας πάει αργά ή γρήγορα στον εφιάλτη της δραχμής και τους υπευθύνους στον εισαγγελέα δια τα περαιτέρω.

Του κ.Π.Λάμψια

greece-salonika.blogspot.com