Για ποιον "παλεύει" ο Αλέξης;


Η πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει στην πλάτη μιας ολόκληρης χώρας.
Εκτός εάν υπάρχει άλλο σχέδιο
...το οποίο εκτελείται κανονικά και εμείς νομίζουμε πως να κάνουμε με πολιτικά "εφήβους".

Τα επινίκια δεν κράτησαν παρά λίγες ώρες για το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ο πρωθυπουργός έχει τώρα αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή, από την οποία και θα κριθεί αν πραγματικά...
το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής ήταν «ιστορικό» γεγονός ή ένα «εγκληματικό» πυροτέχνημα που έκαψε τις ελπίδες της Ελλάδας για σωτηρία και ανάκαμψη.

Ο κ. Τσίπρας ξεκινά σήμερα για τις Βρυξέλλες, έχοντας όπλα που δεν είχε κανένας προκάτοχός του. Προεδρικό Μέγαρο οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης του προσέφεραν τη συναίνεση την οποία ποτέ δεν βρήκαν ο Γ. Παπανδρέου, ο Λ. Παπαδήμος, ο Α. Σαμαράς και ο ίδιος ποτέ δεν προσέφερε ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Αφήνει πίσω μια κοινή γνώμη εξαντλημένη από την ανάδρομη λειτουργία της «θεωρίας του σοκ», όπου πλέον κινδυνεύουμε να υποστούμε στερητικό σύνδρομο εάν ξαφνικά ανακοινωθεί ότι αρκεί μία ανάληψη και όχι έξι επισκέψεις στο ΑΤΜ για να πάρεις το ποσό που σου αναλογεί.
Με την ευκολία που του προσφέρει η πολιτική κυριαρχία του, «καθάρισε» χωρίς να ανοίξει μύτη τον εξ αρχής αναλώσιμο Γ. Βαρουφάκη ικανοποιώντας έτσι μια βασική απαίτηση των δανειστών ήδη από το Eurogroup της Ρίγας.

Το δημοψήφισμα γίνεται απολύτως σεβαστό από τους εταίρους και τους θεσμούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεσμεύει τους ίδιους, που με τις δηλώσεις περί παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παίζουν το blame game για να μη βρεθούν με το «αίμα» στα χέρια τους.
Εάν δεν υπάρχει διαφορετικό, κρυφό σχέδιο, τα παθήματα των προηγούμενων μηνών θα έχουν γίνει μαθήματα.

Τα παπατζιλίκια τελείωσαν και πλέον ο κ. Τσίπρας δεν έχει παρά να αποδεχτεί αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα κακό μνημόνιο, χειρότερο από εκείνο για το οποίο έγινε το δημοψήφισμα, έστω και με την επανάληψη των υποσχέσεων του 2012 για το χρέος...

Αρκούν, όμως, ένα δημοψήφισμα, το 61% και η απόσυρση ενός Βαρουφάκη για να αλλάξει ο κόσμος;
Μάλλον όχι.
Η ΕΚΤ με άγριο και οι Ολαντ - Μέρκελ με πιο διπλωματικό τρόπο έσπευσαν να το θυμίσουν.
Ζούμε σε έναν άγριο, πολύ άγριο κόσμο. Οι πολιτικοί έφηβοι δεν έχουν δουλειά εκεί...
Η πολιτική ενηλικίωσή τους δεν μπορεί να γίνει στην πλάτη μιας ολόκληρης χώρας.

Εκτός εάν υπάρχει άλλο σχέδιο. Το οποίο τότε εκτελείται κανονικά και εμείς νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με πολιτικά εφήβους...


Του κ.Γ.Πετράκη

greece-salonika.blogspot.gr