Ρομά επιτέθηκαν σε ασθενοφόρο στον καταυλισμό της Θήβας

Νέο αδιανόητο συμβάν με πρωταγωνιστές Ρομά σημειώθηκε χθες βράδυ στον καταυλισμό τους στο Πυρί Θηβών... Ένταση δημιουργήθηκε στον καταυλισμό μετά τις 8:00 όταν ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ μετέφερε ασθενή από το Νοσοκομείο Θήβας στο σπίτι του. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο πήρε εξιτήριο χθες και μέσω ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον καταυλισμό. Απίστευτες καταστάσεις, πέρα από κάθε λογική, το πλήρωμα του ασθενοφόρου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από Ρομά μόλις παρέδωσε τον ασθενή στους συγγενείς του, ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισαν να το λιθοβολούν.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου γλύτωσε από θαύμα.Οι συνοδοί τρομοκρατημένοι σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress. επέστρεψαν στο νοσοκομείο όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για να ξεπεράσουν τον τρόμο που βίωσαν.

Το συμβάν πάντως επιτείνει τον προβληματισμό για την συμπεριφορά των Ρομά που φαίνεται πως θεωρούν άβατο τον καταυλισμό τους.

Παράκληση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήβας να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταστολή αυτών των φαινομένων που στιγματίζουν την πόλη μας.