Συνεχίζει ο Κιμ Γιονκ Ουν να διαφημίζει την δημοκρατία και τα σοσιαλιστικά ιδεώδη

Ο παρανοϊκός δικτάτορας κατέχει ένα ακόμα ρεκόρ: έχει εκτελέσει 70 αντιπάλους του από το 2011 που ανέλαβε την εξουσία

Μέσα στα πολλά παράξενα «ρεκόρ» κάθε είδους που σημειώνει ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονκ Ουν, το πιο χαρακτηριστικό και αποτρόπαιο είναι αυτό που ανακοινώθηκε χθες από τον Υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Βιουνγκ Σε.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς του, ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας έχει καταφέρει να εξοντώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 70 «αντιφρονούντες» από το 2011 που ανέλαβε την εξουσία, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο οποίος πατέρας, το ίδιο αιμοσταγής και σκληρός, μοιάζει αθώα περιστερά μπροστά στον γιό του, καθώς στην δική του θητεία είχε καταφέρει να εκτελέσει... μόλις 10 από αυτούς που θεωρούσε αντιπάλους του.
Στο «βασίλειο του τρόμου» όπως αποκαλούν οι Νοτιοκορεάτες το καθεστώς στα βόρεια σύνορά τους, οι εκτελέσεις δεν είναι το μόνο μέτρο προς σωφρονισμό των αντιπάλων, καθώς πολύ μεγάλο μέρος των αξιωματούχων αλλά και απλών πολιτών οδηγούνται σε φυλακές ή και εκτοπίσεις. Η πιο θεαματική εκκαθάριση μέχρι σήμερα ήταν η εκτέλεση του θείου του, Γιανγκ Σονγ Τεκ, για την υποτιθέμενη προδοσία το 2013. Ο Γιανκ ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ιλ και θεωρούνταν κάποτε ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στη Βόρεια Κορέα.