Η Δάφνη Γκίνες για την Ελλάδα


Εκκεντρική σε κάθε της εμφάνιση και με κάθε τρόπο -ήταν άλλωστε και φίλη του Αλεξάντερ ΜακΚουίν- η πρώην σύζυγος του Σταύρου Νιάρχου και γόνος της διάσημης οικογένειας που έχει στην κατοχή της τον κολοσσό με τις ομώνυμες μπύρες, Δάφνη Γκίνες, φαίνεται πως έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα από όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας.

Αυτό φαίνεται, άλλωστε και από τα συνεχόμενα tweet που έχει κάνει στα οποία εκφράζει με τον δικό της τρόπο την συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό.

«Η διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα είναι σκόπιμα ασαφής. Στους Ελληνες δεν δίνεται η επιλογή για το αν θέλουν να παραμείνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», έγραψε η πλούσια κληρονόμος για το δημοψήφισμα. Σε άλλο της tweet αναρωτήθηκε: Είναι δίκαιο; Οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε, να παίρνουν τα φάρμακά τους, τις συντάξεις τους κ.λπ. κ.λπ. Αυτό που ζούμε είναι μεσαίωνας. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Λιτότητα ή μη; Αν ήσασταν στη θέση τους, τι θα απαντούσατε; Είναι δίκαιο;

«Προκαταρκτική ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Δεν είναι όλοι οικονομολόγοι. Πως μπορεί κάποιος νορμάλ άνθρωπος να το καταλάβει αυτό» έγραψε σε ένα από τα πρώτα της tweeet.
Το γεγονός όμως ότι, η πρώην σύζυγος το Σταύρου Νιάρχου δείχνει ενδιαφέρον της για την Ελλάδα φαίνεται και από το γεγονός ότι ποστάρει και διάφορα άρθρα που αφορούν στην χώρα μας από έγκυρα μέσα όπως ο New Yorker και το Daily Beast.
 http://www.iefimerida.gr/news/217077/i-vathyployti-dafni-gkines-toyitarei-gia-tin-ellada-lypatai-toys-ftohoys-anthropoys#ixzz3frg0c18w