Ξεκίνησε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού
Ξεκίνησε την Τετάρτη ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) των σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου μετά τη σχετική τελετή, οι σπουδαστές επιβιβάστηκαν στο αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» και ξεκίνησαν για τον φετινό ΘΕΠ.

Η τελετή αναχωρήσεως των σπουδαστών της ΣΜΥΝ για τον ετήσιο ΘΕΠ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαιδεύσεως Υποναυάρχου Κ. Καραγεώργη ΠΝ, ενώ σε αυτήν παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων. Ο φετινός ΘΕΠ θα διαρκέσει συνολικώς 25 ημέρες και το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσει στους λιμένες της Βάρνας (Βουλγαρία), της Κωστάντζας (Ρουμανίας), της Τήνου και των Χανίων, προτού επιστρέψει στη Σαλαμίνα. Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 113 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, από τους οποίους οι έξι είναι από την Κύπρο και άλλοι δύο από το εξωτερικό, τη Σενεγάλη.

Συμφώνως με το ΓΕΝ «σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Δοκίμων Υπαξιωματικών με τη θάλασσα, η πρακτική εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.»

Λ.Σ.Μ.