Κοίτα να δεις που φτάσαμε!...Όαση σοβαρότητας ο Πανούσης σε σχέση με το αριστερό πολιτικό τσίρκο που κυβερνά!Βόμβα Πανούση: Μου είχε ζητηθεί να είμαι έτοιμος για ενδεχόμενο Grexit


Σε αποκαλύψεις-βόμβα προέβη ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης, ερωτώμενος κατά την παράχωρηση συνέντευξης στην πρωινή εκπομπή του Mega, αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για ενδεχόμενο Grexit απάντησε «εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος».

Στην ερώτηση: «Υπήρχε Σχέδιο Β;», ο κ. Πανούσης απάντησε: «Κοιτάξτε, η αστυνομία πρέπει να έχει πάντα κάποιες εκδοχές. Το υπουργείο μας δεν θα παρήγαγε τη δραχμή. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων οργάνων. Αν όμως αποφασιζόταν να βγούμε -επαναλαμβάνω: από άλλα όργανα, από άλλους αρμόδιους. Επρεπε η αστυνομία να είχε ένα σχέδιο. Και είχε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε αποφασιστεί το Grexit». Πάντως σε ερώτηση αν εκείνος ήξερε ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου αν είχε ενημέρωση πως πάμε για Grexit, ο κ. Πανούσης απάντησε αρνητικά.

«Μου ζητήθηκε να είμαι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ημουν έτοιμος ήδη εγώ» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν του είχε ζητηθεί να είναι σε ετοιμότητα για τις τράπεζες στο δραματικό υπουργικό συμβούλιο όταν ανακοινώθηκε πως πάμε σε δημοψήφισμα. Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε επανειλημμένως αν από τότε υπήρχε η ενημέρωση πως θα κλείσουν οι τράπεζες και απάντησε ότι σε εκείνο το υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν όλα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πόσους είχατε βάλει έξω από το Νομισματοκοπείο;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν». «Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφωνία άνω των 40 βουλευτών με την κυβερνητική γραμμή ο Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για... «τρικομματική κυβέρνηση» αναφέροντας ότι «εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ένα πλήρως αυτόνομο κέντρο εξουσίας με διαφορετική γραμμή και οργάνωση σε σχέση με το υπόλοιπο κόμμα».

«Οι αριθμοί, συν-πλην ένα είναι οι ίδιοι αν παρατηρήσει κανείς τις ψηφοφορίες», είπε ο κ. Πανούσης. Ουσιαστικά φωτογραφίζοντας της Αριστερή Πλατφόρμα, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας συγκροτημένος πυρήνας με σαφή διαφορά στρατηγικής και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Για το λόγο αυτό μίλησαν για γάγγραινα ».

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί με έμμεσο τρόπο πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες απομάκρυνσης του πυρήνα αυτού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έτσι γίνεσαι ηγέτης, κάτι ανάλογο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν».

Μάλιστα ο υπουργός είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει 10 υπουργούς που δεν θα επιθυμούν να εκλεγούν ξανά έτσι ώστε να δουλέψουν απερίσπαστοι και να κάνουν όσα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για τη σωτηρία της χώρας.

Ο κ. Πανούσης εμφανίστηκε βέβαιος πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές. «Αν δεν γίνουν τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν τον Οκτώβριο» εκτίμησε.


http://www.iefimerida.gr/news/218802/vomva-panoysi-moy-eihe-zitithei-na-eimai-etoimos-gia-endehomeno-grexit#ixzz3gn9uLRrM