Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά, η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) παρουσία του Διοικητού της, Υποναυάρχου Γεωργίου Λεβέντη ΠΝ, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Στην τελετή παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των Ν. Δοκίμων.

Ο φετινός ΘΕΠ, ο οποίος διεξάγεται με το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, θα διαρκέσει 40 ημέρες και το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Λεμεσού Κύπρου, Χάιφα Ισραήλ, Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Βαλέτας Μάλτας, Λα Σπέτσια Ιταλίας, Ντουμπρόβνικ Κροατίας, και Κότορ Μαυροβουνίου.

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 122 Ν. Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ - ΣΙ - ΣΣΑΣ), πέντε (5) Ν. Δόκιμοι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αίγυπτο, καθώς και ένας Αξιωματικός από τα ΗΑΕ.

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων