Αυτές είναι οι αντάρτισσες του YPJ: Στην πρώτη γραμμή κατά του ISISΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Στρατού θα ήταν πρόθυμοι να τις εξολοθρεύσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι μόνο είναι εναντίον τους αλλά είναι και γυναίκες.

Όμως οι γυναίκες, κουρδικής καταγωγής, που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του ISIS σε καμία περίπτωση δεν έχουν υπόψη τους να υποχωρήσουν και να αφήσουν τους φανατικούς Ισλαμιστές να κατακτήσουν τα πάντα.

Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου, καθώς εντάχθηκαν στον YPJ, ενώ αυτοαποκαλούνται «γυναίκες-υπερασπίστριες» και εμφανίζονται απόλυτα πρόθυμες να πεθάνουν προκειμένου ο ISIS να μην προχωρήσει βήμα στα εδάφη των ιδιαίτερων πατρίδων τους.«Εντάχθηκα εθελοντικά στον YPJ. Εντάχθηκα για να υπερασπιστώ τους Κούρδους, τους Άραβες, τους Χριστιανούς και όλες τις εθνότητες. Θα υπερασπιστώ τη χώρα μου και όσους μάχονται γι' αυτήν», δηλώνει αποφασιστικά η 17χρονη Dilbreen.

Παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνονται διαφορετικές από τους άντρες πολεμιστές, υποστηρίζουν ότι οι άντρες στηρίζονται περισσότερο στη φυσική τους δύναμη και λιγότερο στην υπομονή, αλλά και στο μυαλό.

«Οι άντρες πολεμούν χρησιμοποιώντας τη φυσική τους δύναμη, ενώ οι γυναίκες πολεμούν χρησιμοποιώντας το μυαλό τους. Μπορεί να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε όπλα, αλλά από τη φύση μας μισούμε τη βία. Όμως είμαστε αναγκασμένες να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αυτό μας δίνει δύναμη», δηλώνει με τη σειρά της η Cicek, αξιωματικός του YPJ.

newmoney.gr