Τέτοια βλέπουν οι Τούρκοι και τους ζώνουν τα φίδια!

Άνευ προηγουμένου ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Ο ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, ο ιρανοαμερικανός χριστιανός πάστορας Σαΐντ Αμπεντινί και ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Αμίρ Χεκμάτ είναι οι τρεις από τους τέσσερις Ιρανούς που φέρουν διπλή υπηκοότητα και αφέθηκαν ελεύθεροι από την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία, η απελευθέρωση είναι... μέρος συμφωνίας ανταλλαγής, με απελευθέρωση ιρανών κρατουμένων στις ΗΠΑ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars δεν κατονόμασε τον τέταρτο που αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί, είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση «τεσσάρων Ιρανών κρατούμενων με διπλή υπηκοότητα», στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Παράλληλα η υπηρεσία στην αγγλική γλώσσα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων του Ιράν IRNA μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν ελεύθερους 7 Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη φυλακή στις ΗΠΑ βάσει των όρων της συμφωνίας αυτής ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.

«Ο εισαγγελέας Αμπάς Τζαφαρί δήλωσε στο IRNA ότι τέσσερις ιρανοαμερικανοί κρατούμενοι με διπλή υπηκοότητα, που ήταν φυλακισμένοι στο Ιράν, θα ανταλλαγούν με 7 Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται σε φυλακές στις ΗΠΑ» μετέδωσε το πρακτορείο.

Η συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων περιλαμβάνει ρήτρα βάσει της οποίας οι ΗΠΑ δεν θα συνεχίσουν να ζητούν την έκδοση 14 Ιρανών που κατηγορούνται για ανάμειξη στην αγορά όπλων στις ΗΠΑ για να εφοδιάσουν το Ιράν, πρόσθεσε το IRNA.

http://greece-salonika.blogspot.com/2016/01/blog-post_445.html