Νέα παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ της Ελλάδας…

Ήρθε στην Ελλάδα ο υπεύθυνος της ρωσικής Δούμας για τις ρωσικές υποθέσεις, κ. Αλεξέι Πουσκώφ, και συνομίλησε με βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Ύστερα από τις συνομιλίες, ο κ. Πουσκώφ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο γκρουπ των χωρών που έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία. 
Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστα Δουζίνα.
Ο Πουσκώφ δήλωσε πως στόχος της επίσκεψης είναι να εντατικοποιηθούν οι διακοινοβουλευτικές επαφές, οι οποίες οι οποίες τα τελευταία δύο έτη έχουν περιοριστεί αισθητά. Επίσης σχολίασε πως υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας στην Ε.Ε., καθώς η Δύση αρνείται να συνομιλήσει με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Είδη Προστασίας και αυτοάμυνας, με εγγύηση κατώτερης τιμής

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα επίμαχα θέματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
“Μιλήσαμε περισσότερο για τις προοπτικές της συριακής διευθέτησης, και για το ρόλο της Ελλάδας” σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος, φανερώνοντας την πρόθεση της Ρωσίας να εντάξει τη χώρα μας στους συμμάχους της.
Η Μόσχα επιθυμούσε μέσω του Πουσκώβ να μάθει ποιες είναι οι ελληνικές απόψεις πάνω στο συριακό ζήτημα, αλλά και αν μπορεί η Ελλάδα να είναι αρωγός της Ρωσίας στις επιχειρήσεις, παρέχοντας λιμένες στα ρωσικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο.
Η στάση αυτή των Ρώσων φανερώνει τις βλέψεις της χώρας για την Ελλάδα, την οποία βλέπουν ως πολύτιμη σύμμαχο στο πλευρό τους.

voicenews.gr