ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Θα γεμίσουν και τον Έβρο με μετανάστες!Το ότι και αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει απίστευτη ανικανότητα δεν είναι μυστικό. Πλέον όμως τα πράγματα ξεφεύγουν αφού από την ανικανότητα περνάμε στην επικινδυνότητα.

Και ένα παιδί δημοτικού μπορεί να καταλάβει το αυτονόητο, πως δεν είναι όλα τα μέρη το ίδιο. Δεν μπορείς να φτιάξεις στρατόπεδα η χώρους φιλοξενίας σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Γιατί πολύ απλά κάποια από αυτά είναι ιδιαιτερα για προφανής λόγους. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να καταλάβει η κυβέρνηση. Και οι ινστρούκτορες που έτρεχαν τελευαία στιγμή να προλάβουν τα ασυμμάζευτα, πρόσθεσαν με ελαφρά την καρδία τον Έβρο στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες!

Έτσι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από ΟΗΕ και Κομισιόν, και αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο του τρόπου διαχείρησης της προσφυγικής κρίσης από τη χώρα μας μέχρι και το 2017.
Οι πρόσφυγες θα μείνουν σε κατοικίες που θα ενοικιαστούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβο, Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου, στον οποίο αναμένεται να διαμείνουν 6 από τους συνολικά 88 χιλιάδες πρόσφυγες.
Η είδηση έχει αιφνιδιάσει την τοπική κοινωνία, παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος σημειώνουν πως η αναζήτηση των διαμερισμάτων θα γίνει από την κοινή αγορά ακινήτων, ενώ οι κατοικίες που θα μισθωθούν θα έχουν ένα ανώτατο όριο ενοικίου ύψους 400 ευρώ κάθε μήνα.
Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην τοπική κοινωνία από την έλευση τόσων χιλιάδων ανθρώπων, είναι πολλά, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, και για το λόγο αυτό έχει ήδη προγραμματίσει μία σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στο φλέγον αυτό ζήτημα.