‘’Θανατώνουν’’ την Ελλάδα! Τα στοιχεία ΣΟΚΑΡΟΥΝ!


Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο αφού η ίδια γεμίζει με μετανάστες την στιγμή που οι γειτονικές χώρες εμποδίζουν την ροή προς την Γερμανία.

Ο 28χρόνος Χάλεντ, με το sleeping bang στους ώμους του, βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας όπου μαζεύονται πολλοί μετανάστες. Είναι οδηγός φορτηγού και περιμένει έναν λαθρέμπορα για να τον βοηθήσει να περάσει τα σύνορα με τα Σκόπια, τα οποία είναι κλειστά απο τις 21 Φεβρουαρίου για Αφγανούς σαν αυτόν. Ο Μαχμούντ που επίσης βρίσκεται στην πλατεία είναι εστιάτορας και έχει έρθει από το Χαλέπι με την σύζυγο του και τα τρία του παιδιά. Διατηρεί τους φόβους του ότι η δίοδος προς την Γερμανία μπορεί να κλείσει έτσι θα εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κάτι που θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Η Αυστρία περιόρισε τις αφίξεις της στις 3200 την ημέρα των οποίων οι 80 αιτούνται άσυλο. ΠΓΔΜ, Σερβία και Κροατία επίσης φαίνεται πως θα κλείσουν τα σύνορα. Από τις 23 Φεβρουαρίου έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων περίπου 4000 μετανάστες. Η ελληνική αστυνομία γύρισε πίσω 10άδες λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες. Στις 24 Φεβρουαρίου, δέκα χώρες με αφορμή το μεταναστευτικό συναντήθηκαν στη Βιέννη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε. Στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τα πλοία φέρνουν τους μετανάστες που φτάνουν από τα νησιά του Αιγαίου , οι εθελοντές παρότρυναν τους Αφγανούς να παραμείνουν στα κέντα υποδοχής από το να επιχειρήσουν κάποιο άλλο ταξίδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Είδη Προστασίας και αυτοάμυνας, με εγγύηση κατώτερης τιμής

Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει να φιλοξενήσει 60.000 μετανάστες που ζητάνε άσυλο μπαίνοντας σε επίσημο πρόγραμμα μεταφοράς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες χώρες έχουν αγνοήσει την παραπάνω συνθήκη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, σύμφωνα με τα τωρινά σχέδια η ΕΕ θα λάβει μόλις 13.000 μετανάστες από την Ελλάδα μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Ορισμένοι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως παράσχοντας στους μετανάστες κακές υποδομές και συνθήκες θα αναγκαστούν να φύγουν από μόνοι τους. Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει καθώς χιλιάδες Τυνήσιοι, Μαροκινοί και Πακιστανοί έχουν μπλοκαριστεί στα σύνορα με τα Σκόπια έτσι μένουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να τους απελάσει.

Μια προτεραιότητα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σημαντικό στέλεχος του, είναι να κρατήσει τους τουρίστες όσο πιο μακριά γίνεται από τους μετανάστες. Στην Κω όπου κάθε χρόνο πλημμυρίζει από Γερμανούς τουρίστες, έχουν ακυρωθεί πολλές κρατήσεις λόγω του φόβου που επικρατεί για το μεταναστευτικό. Αθλητικές εγκαταστάσεις και πρώην στρατόπεδο έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής. Όμως η χώρα όπως φαίνεται στο διάγραμμα δεν είναι ικανή να δεχτεί πάνω από 70.000 μετανάστες, ενώ πάνω από 2.000 φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά. Οι αριθμοί προβλέπονται να αυξηθούν. Εάν τα σύνορα των άλλων χωρών κλείσουν τότε η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

voicenews.gr