Έξαλλος ο κατα φαντασία σουλτάνος με τις συναντήσεις μεταξύ ΗΠΑ και YPGΈξαλλος ο Ερντογάν με την συνάντηση του απεσταλμένου των ΗΠΑ με μελή του YPG στη συριακή συνοριακή πόλη Κομπανί.
O Κατα φαντασία σουλτάνος προειδοποιεί μάλιστα τις ΗΠΑ να επιλέξουν για συμμάχους είτε την Άγκυρα ή τους "τρομοκράτες".
Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ Brett McGurk, μαζί με μια αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με μέλη των Μονάδων Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG), το οποίο έχει τον έλεγχο του Κομπανί
Ο Ερντογάν αντέδρασε στην επίσκεψη την Κυριακή, λέγοντας, "Είμαι εγώ ο σύμμαχος σας ή οι τρομοκράτες του Κομπανί;"..." Δέχεστε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση; Τότε γιατί στην λίστα σας δεν έχετε το PYD και το YPG ως τρομοκρατικές οργανώσεις;...ερώτησεις που σαφώς απευθυνόταν στις ΗΠΑ.
Το συριακό κουρδικό Κόμμα (PYD) μαζί με την στρατιωτική πτέρυγα του, το YPG, θεωρείται από την Τουρκία ως συγκοινωνούντα δοχεία με το PKK το οποίο αγωνίζεται από το 1980 για αυτονομία των Κούρδων και θεωρείται από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τα μέλη του YPG αφότου το PYD αποκλείστηκε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη. Να θυμίσουμε πως ο αποκλεισμός ήρθε μετά από έντονες πιέσεις της Τουρκίας που απειλούσε πως θα μποικοτάρει τις συνομιλίες.