3.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβίζονται κάθε μέρα στην Ελλάδα...


«Πνίγεται» η χώρα από τις τρομακτικές ροές..
Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας από Αιγαίο έως Ειδομένη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Είδη Προστασίας και αυτοάμυνας, με εγγύηση κατώτερης τιμής

Εικόνες απόλυτου χάους καταγράφονται σε όλη τη χώρα, με...Type Your Post Summary Here καραβάνια προσφύγων να ξεχύνονται στις εθνικές οδούς προσπαθώντας να φθάσουν με κάθε τρόπο (ακόμα και πεζή) στην Ειδομένη, να κατακλύζουν το λιμάνι του Πειραιά και να κατασκηνώνουν σε δρόμους και πλατείες περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ενώ λόγω των καλών καιρικών συνθηκών φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά περίπου 3.000 άτομα.

Στα hot spots της Λέσβου και της Χίου 3.150 ταυτοποιημένοι πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στα πλοία με προορισμό τον Πειραιά και την Καβάλα, ενώ σε Λέρο, Κω και Κάλυμνο βρίσκονται περίπου 600 άτομα. Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα hot spots στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα (1.200 άτομα) και στο Σχιστό (1.200 άτομα), ενώ στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών, η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε να ανοίξει τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και οι Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος ζήτησαν την παροχή ιατρικής φροντίδας στους πρόσφυγες από τα νοσοκομεία, τον ιατρικό σύλλογο της πόλης και από κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από πρόσφυγες και μετανάστες βουλιάζει ξανά και η πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το Προσφυγικό στην Περιφέρεια Αττικής υπό την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Στις Θερμοπύλες, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επισκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες και είναι έτοιμο να υποδεχθεί 400 πρόσφυγες ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ.

Στον Αλμυρό Βόλου 240 άτομα (κυρίως από τη Συρία) παραμένουν στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων της περιοχής, ενώ στα Τρίκαλα πρόσφυγες που φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό, ζητώντας να μεταφερθούν στην Ειδομένη. Την ίδια ώρα ο Δήμος Τρικκαίων απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της πόλης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για τρόφιμα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, παιδικά καροτσάκια και είδη υγιεινής.

http://greece-salonika.blogspot.com/2016/03/3000.html