Οι Τούρκοι μας στήνουν παγίδα στο Αιγαίο...

Την ώρα που οι Τούρκοι μπλοκάρουν τις διαδικασίες στο Αιγαίο, Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα. Συγκεκριμένα, δήλωσαν πως πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση μέχρι να εφαρμόσει η Τουρκία το σχέδιο, όπως θα όφειλε.
Οι προκλητικοί αξιωματούχοι, τόνισαν πως βρίσκονται ακόμη στο πρώτο στάδιο από τα τρία που απαιτούνται για την υλοποίηση της συμφωνίας και πως μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία τεχνική αδιευκρίνιστη συμφωνία, η οποία δεν γίνεται να εφαρμοστεί από την πλευρά τους. 
Παρατηρούμε λοιπόν πως στο Αιγαίο υπάρχει άσχημο κλίμα, αφού όλοι εργάζονται για εφαρμογή της συμφωνίας, εκτός από τους Τούρκους, οι οποίοι αρνούνται να παραλάβουν μέχρι και τους πρόσφυγες που αποχωρούν από τη χώρα τους.


Το "ζουμί" όμως της υπόθεσης βρίσκεται στην παρακάτω δήλωση, η οποία θα συζητηθεί. Οι αξιωματούχοι τόνισαν πως η συνεργασία είναι θετική για εκείνους, καθώς πλέον αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ότι το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. 
Βλέπουμε δηλαδή ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν μία νέα παγίδα στο Αιγαίο, ισχυροποιώντας τη θέση τους, προκειμένου στη συνέχεια να απαιτήσουν τα νησιά της Ελλάδας. Πραγματικά απορούμε για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο θα μας προστατεύσει από τις παγίδες που στήνουν  καθημερινά οι Τούρκοι; Γιατί παραμένει η ηγεσία του τόπου αδρανής, δείχνοντας αδύναμη να αντιδράσει; Το Αιγαίο βρίσκεται υπό κατοχή και σύντομα μπορεί να περάσει σε ξένα χέρια! ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσουμε ΤΩΡΑ στην τουρκική προκλητικότητα.

voicenews.gr