Θα σκάσει από την ζήλεια του ο Λαζόπουλος: Οι Σμυρνιοί βραβεύουν την παράσταση της δεκαετίας, την "Σμύρνη μου αγαπημένη" της Ντενίση

Η Ένωσις Σμυρναίων θεωρεί υποχρέωσή της να τιμήσει την αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Εφραίμογλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Εφραίμογλου, καθώς και την Μιμή Ντενίση για τη δημιουργία μιας παράστασης, που αναδεικνύει μια εξαιρετικά ευαίσθητη πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα. «Ένα υπερθέαμα - φόρος τιμής στις χαμένες, αλλά αλησμόνητες, πατρίδες. Ένα ταξίδι στη Σμύρνη, τη Σμύρνη της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Η παράσταση που συγκλόνισε πάνω από 150.000 θεατές, κέρδισε επάξια τον χαρακτηρισμό: «παράσταση της δεκαετίας» και συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία», όπως επισημαίνεται.
Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αντιγόνη».
 Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Σμυρναίων: «Η παράσταση επανέφερε στη μνήμη όλων των Ελλήνων την ανέμελη ζωή και την τραγική καταστροφή της Σμύρνης, μιας πόλης-σύμβολο του Μικρασιατικού Ελληνισμού και αναβίωσε το κλίμα, τον παλμό και τον πόνο μιας, πραγματικά, οδυνηρής για την Ελληνική Ιστορία περιόδου». «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμάς και αποτελεί μεγάλη τιμή, το γεγονός ότι η Ένωσις Σμυρναίων, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο Σύλλογο Μικρασιατών και μετρά πάνω από 80 χρόνια πορείας, αποφάσισε να βραβεύσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και την παράσταση “Σμύρνη μου αγαπημένη”.Το Ίδρυμα υλοποίησε την παράσταση έχοντας επίγνωση του ρόλου, αλλά και της ευθύνης του, ως χώρου Πολιτισμού που έχει ως κύριο άξονα να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση. Η εμπειρία μας υπήρξε πολύτιμη και ελπίζουμε η παράσταση αυτή να είναι ένα μόνο μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας» δήλωσε η Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Σοφία Εφραίμογλου.