Ορίστε... πολιτισμός: Το Νότιο Σουδάν επιτρέπει σε μαχητές του να βιάζουν γυναίκες για να μην τους πληρώνει!

Το Νότιο Σουδάν επιτρέπει σε μαχητές του να βιάζουν γυναίκες σαν ανταμοιβή ώστε να μην τους πληρώνει, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μία από τις πιο φρικιαστικές καταστάσεις στον πλανήτη.
«Η ομάδα εκτίμησης έχει λάβει πληροφορίες ότι ένοπλες πολιτοφυλακές οι οποίες δρουν μαζί με τον επίσημο στρατό του Νότιου Σουδάν, Απελευθερωτικό Στρατό του Λαού του Σουδάν (SPLA), διαπράττουν εγκλήματα στη βάση συμφωνίας "κάντε ό,τι μπορείτε και αρπάξτε ό,τι προλάβετε"», ανέφερε το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. «Έτσι μεγάλο μέρος των νεολαίων των πολιτοφυλακών κλέβει ζώα και προσωπική περιουσία ανθρώπων, βιάζει και απάγει γυναίκες και κορίτσια σαν μορφή πληρωμής», πρόσθεσε. Πολίτες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υποστήριξη της αντιπολίτευσης, ακόμη και παιδιά, καίγονται ζωντανοί, πνίγονται μαζικά κλεισμένοι σε κοντέινερ, απαγχονίζονται σε δέντρα ή διαμελίζονται. Κτηνώδεις βιασμοί χρησιμοποιούνται συστηματικά σαν μέσο τρόμου στο πλαίσιο του πολέμου, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Το Νότιο Σουδάν κέρδισε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011, ωστόσο από τον Δεκέμβριο του 2013 έχει βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων υπό τον πρόεδρο της χώρας Σάλβα Κιίρ και των ανταρτών της αντιπολίτευσης, υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Ρίεκ Μάσαρ.

naftemporiki.gr