Να ποιοι ξεσηκώνουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Μόρια της Μυτιλήνης!

Κρατώντας πλακάτ με κυρίαρχο το σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα», οι πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου οργάνωσαν χθες διαμαρτυρία ενάντια στον αποκλεισμό και τον... διαχωρισμό!!!
 Όπως αναφέρει η... αυτο-οργανωμένη δομή του Πλάτανου στη Λέσβο:
 «Τις τελευταίες 24 ώρες κανένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα σύνορα στην Ειδομένη. Το ευρωπαϊκό καθεστώς σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους 13.000 συγκεντρωμένους ανθρώπους και πλέον επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε Σύριους και Ιρακινούς από εμπόλεμες πόλεις, αν δηλαδή είσαι από το Χαλέπι περνάς, αν είσαι από τη Δαμασκό δεν περνάς. Όλοι οι υπόλοιποι προορίζονται για στρατόπεδα συγκέντρωσης, προσωρινά camp από ΜΚΟ, απελάσεις και μια ζωή με κυνηγητό και αβεβαιότητα. Την ίδια στιγμή στο κέντρο καταγραφής της Μόριας στη Μυτιλήνη, οι αρχές καταγράφουν μόνο Σύριους, Ιρακινούς και Αφγανούς παρόλο που οι τελευταίοι δεν έχουν καμιά ελπίδα να περάσουν τα σύνορα. Άνθρωποι από Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Μαρόκο, Αλγερία κτλ είτε εκδιώχνονται και περιφέρονται στα χαμένα, είτε συλλαμβάνονται για να "επανεισαχθούν" στην Τουρκία. Απέναντι σε αυτό το αίσχος, έγινε σήμερα η πρώτη μαζική διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων στο hot spot της Λέσβου. Από τη μεριά μας, δεν έχουμε παρά να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους και να αγωνιστούμε για ανοιχτά σύνορα, ασφαλές πέρασμα και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους και όλες».
Nα λοιπόν ποιοι γράφουν τα πλακάτ και τα δίνουν σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ωθώντας τους ουσιαστικά σε εξέγερση!!! Πίσω από όλα πάντα κρύβονται οι... αριστεροί!