Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη Αρχιλοχίας και 6 πολίτες για κλοπή πετρελαίου του Στρατού

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να παραπεμφθούν επτά άτομα, με την κατηγορία ότι έκλεβαν από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού χιλιάδες λίτρα πετρελαίου, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν λαθραία στην αγορά.

Ανάμεσα σ' αυτούς είναι ένας αρχιλοχίας του Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου ανέρχονται σε 294.762 λίτρα και προέρχονται από αγωγούς που βρίσκονται σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπως Νεοχωρούδα, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Λητή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στρατού, η αξία του πετρελαίου που εκλάπη προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ, ενώ από τη λαθραία διακίνηση οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο αποτιμώνται σε 166.729 ευρώ.

Στην πρόταση του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος περιγράφει συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπής και επτά απόπειρες, στο διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Σημειώνεται ότι και τα 7 άτομα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα αρνούνται τις εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: http://www.bloko.gr/2016/09/7_29.html