Με το καλημέρα: Σκοτωμός Βαρβιτσιώτη και Τσακαλώτου στη βουλή

Με το "καλημέρα" άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κρατήσει ούτε μία από τις κόκκινες γραμμές που έβαζε. Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στον διαφαινόμενο διορισμό της συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ.Παπαδόπουλου, Όλγας Χαρίτου στη διοίκηση του υπερταμείου είπε "Δώσατε το Ελληνικό. Δώσατε το υπερταμείο στη σύζυγο του βουλευτή σας και σας λύθηκαν τα χέρια. Θα ψηφίσετε τα πάντα τώρα".
Ακούγοντας τα παραπάνω ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέδρασε οργισμένα: " Χυδαιότητα. Σταμάτα επιτέλους. Πες μας κανένα επιχείρημα".
"Εμπαίξατε τον λαό και μιλάτε για χυδαιότητα . Να ανακαλέσει ο Υπουργός.
Παρά την τρομοκρατία που θέλετε να ασκείτε υπάρχουν άνθρωποι εδώ που θα πουν την αλήθεια. Αντί να σωπαίνετε σηκώνετε τον τόνο της φωνής" απάντησε ο κ. Βαρβιτσιώτης την ώρα που οι συνάδελφοί του από τα έδρανα της Ν.Δ χειροκροτούσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν "ντροπή".
Το επεισόδιο συνεχίστηκε και λίγη ώρα αργότερα όταν ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να απαντήσει κατηγορώντας τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι μίλησε υποτιμητικά για τις γυναίκες. Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος. Αυτό που είπατε είναι χυδαίο. Μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι γυναίκες έχουν δική τους υπόσταση. Δεν είναι ούτε του ανδρός ούτε του πατέρας τους. Ξεφτιλίζετε τις γυναίκες συναδέλφους. Δεν είναι όπως μάθατε στη Νέα Δημοκρατία
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Βεβαίως . Με αποστόμωσε. Άξιες συζύγους έχουν μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κανένας άλλος.
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η χυδαιότητα είναι να λέτε ότι έχουμε προτείνει έναν τραπεζικό, έναν οικονομολόγο και μια γυναίκα βουλευτή. Γι'αυτό δεν σας στηρίζουν οι γυναίκες. Δείτε τις δημοσκοπήσεις

Λίγο νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης , εμφανώς σε δύσκολη θέση προσπάθησε να πείσει ότι η υπαγωγή των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν σημαίνει αποκρατικοποίηση αλλά προστασία από την ιδιωτικοποίηση. "Πορευτήκαμε για το συμφέρον του λαού. Προχωράμε στη διαπραγμάτευση με το βλέμμα στραμμένο στο τέλος της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων ιδεών.
Δεν πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας αλλά είμαστε εδώ για να υπαρασπιστούμε αξίες απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα κεκτημένα" είπε ο κ. Ριζούλης χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στην κατάργηση ευνοϊκών ασφαλιστικών για αγρότες, νέους επιστήμονες και ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα ψέματά της -όπως είπε- και ιδίως όσον αφορά στις ΔΕΚΟ που υπάγονται στο υπερταμείο: "Αν κάποιος έλεγε κάποια στιγμή ότι η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ θα χειροκροτούσε την αποκρατικοποίηση πραγματικά δεν θα το πίστευα.
Δεν θα πίστευα ότι έχετε φτάσει σε αυτό το μέγεθος της υποκρισίας.
Ελπίζω ο κ. Φάμελλος να μην είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αύριο. Ο διοργανωτής του "ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ". Όλοι οι μύθοι που έχετε καλλιεργήσει καταρέουν σήμερα. Πείτε μας μια κόκκινη γραμμή που κρατήσατε" είπε.
Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Στα άρθρα θα καταψηφίσει τις ρυθμίσεις για το υπερταμείο και το ασφαλιστικό ενώ φαίνεται πως είναι θετική στις ρυθμίσεις για την αγορά ενέργειας και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

parapolitika.gr