Τελείωσε και το πανηγύρι με τις άδειες: Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης οι κερδισμένοι

Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Ιωάννης Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες, αφού κατάφεραν να πλειοδοτήσουν στις δημοπρασίες που έγιναν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
 Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Χρήστο Καλογρίτσα, AΝΤ1 και Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεν εξασφάλισαν άδεια ο Alpha, το Star, η κυπριακή κοινοπραξία και ο Ιβάν Σαββίδης.
 Τι προσφορές έκαναν όμως οι ηττημένοι Σαββίδης, Star, Alpha και κυπριακή κοινοπραξία; Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια και οι προσφορές που έκαναν: ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR): 13 εκατ.ευρώ DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED – Ιβάν Σαββίδης: 61,5 εκατ.ευρώ ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) – Δημήτρης Κοντομηνάς: 61 εκατ.ευρώ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) – Γιάννης Βαρδινογιάννης: 18 εκατ.ευρώ

 Έξαλλος ο Σαββίδης – Θύμιζε λίγο φυλακή.
Και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό Ο Ιβάν Σαββίδης και η Dimera δεν πήραν τηλεοπτική άδεια, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει με σκληρούς όρους τα όσα έζησαν από την Τρίτη το πρωί. «Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» είπε ο κ.Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media». Για την διαδικασία και όσα έζησε εντός του κτιρίου απάντησε ο επικεφαλής της Dimera «Ηταν πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό». Τέλος για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε ήταν ξεκάθαρος απαντώντας «Μέχρι εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου. Ηθελα ο Αλαφούζος να πληρώσει περισσότερα… ». 

Αλκαλάι: Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά «Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Αλκαλάι χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική. «Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».
 Φουρλεμάδης: Ο ALPHA θα κινηθεί δικαστικά Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του ALPHA χαρακτήρισε τη διαδικασία «απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη». Σημείωσε πως ο σταθμός έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. «Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ ότι τα φανταζόμασταν», είπε. www.fimes.gr