Στην Ελλάδα γινόταν πάντα της πουτ@ν@ς! Και ο Κουρής που έκανε σήμερα τον Ξανθόπουλο, δεν γνώριζε τίποτε για όλα αυτά!

Άγνοια για τις δανειοδοτήσεις του ΑΛΤΕΡ αλλά και για τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ ο εκδότης της Kontra News και ιδιοκτήτης του σταθμού Kontra Γιώργος Κουρής. «Στον λόγο της τιμής μου δεν ήξερα τίποτα για το ομολογιακό δάνειο. Από το 2000 και μετά δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με το ΑΛΤΕΡ» είπε.
 Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι μαζί με τον γιο του Ανδρέα διέθετε σημαντικό μερίδιο των μετοχών του σταθμού. Καταλόγισε, μάλιστα, την πλήρη ευθύνη στους πρώην μετόχους Κώστα Γιαννίκο, Θανάση Αθανασούλη και Γιώργο Βαλσαμίδη τους οποίους χαρακτήρισε απατεώνες. «Αυτοί έκαναν κουμάντο. Αυτοί υπέγραφαν δανειακές συμβάσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου αλλά είμαι καθαρός, δεν μπορείτε να με βρείτε πουθενά». «Ήμουν ηλίθιος» τόνισε, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα γινόταν πάντα της πουτ@ν@ς». «Είμαι ο μόνος εκδότης που δεν έκλεψε το κράτος και το κράτος τον έχει ληστέψει και τον έκλεισε στη φυλακή. Από το 2000 και μετά που το πούλησα, δεν είχα καμία ανάμειξη στα δάνεια που πήρε το τηλεοπτικό κανάλι “ΑΛΤΕΡ”, ούτε και πως λειτουργούσε. Δεν ασχολήθηκα ξανά με αυτό. Εξουσιοδοτώ την Επιτροπή σας, να ελέγξει τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και αν σε οποιαδήποτε χώρα στο εξωτερικό βρει προσωπικό μου λογαριασμό, να το δεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου» είπε ο κ.Κουρής.
 Επίσης, χαρακτήρισε τον εαυτό του «έντιμο και καθαρό επιχειρηματία» που έβαλε, όπως είπε, 10 εκατ. δραχμές από την τσέπη του για το «ΑΛΤΕΡ» και έχει εξοφλήσει το δάνειο που είχε πάρει τότε από την Τράπεζα Πειραιώς. Υποστήριξε ότι μέχρι το 2000 που είχε ο ίδιος το «ΑΛΤΕΡ», το κανάλι ήταν βιώσιμο, ενώ επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κλείσιμό του και τα χρέη που δημιούργησε, στους άλλους τρεις μετόχους του καναλιού. Ο κ. Κουρής, μίλησε για παιχνίδια που έκαναν οι τρεις άλλοι μέτοχοι του καναλιού στο Χρηματιστήριο και για εξωφρενικές αμοιβές που δίνονταν σε δημοσιογράφους, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη για το δάνειο, ύψους 534 εκατ. ευρώ, που πήρε το «ΑΛΤΕΡ» για την αγορά προγράμματος.
 Ο κ. Κουρής ανέφερε ακόμα, ότι δεν είχε ιδέα, ούτε ασχολήθηκε, για τα δύο δάνεια, συνολικού ύψους 867 εκατ. ευρώ που πήρε το «ΑΛΤΕΡ», με εγγύηση την ταινιοθήκη του, από Τράπεζες, τονίζοντας ότι καμία Τράπεζα δεν τον είχε ενημερώσει, παρότι ήταν μέτοχος. Όπως υποστήριξε, μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας, το 2000, ο ίδιος ήταν πλέον μέτοχος με 13% και ο γιός του με 12% και δεν είχε, ούτε εκτελεστικές αρμοδιότητες, ούτε υπέγραψε δανειακές συμβάσεις, ούτε διαπραγματεύτηκε με Τράπεζες. «Μέχρι το 2000 που είχα εγώ το κανάλι, ήταν κερδοφόρο και με μηδέν δανεισμό. Μετά το 2000 δεν είχα καμία διοικητική ανάμειξη. Οι άλλοι τρεις μέτοχοι είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο του καναλιού…υπήρχε δημοσιογράφος που έπαιρνε 45.000 ευρώ το μήνα, δίνανε υπέρογκους μισθούς σε δημοσιογράφους….γι’ αυτό βούλιαξαν το κανάλι. Πήραν δάνεια ύψους 20 δισ. δραχμών και αντί να πάνε στα ταμεία του «ΑΛΤΕΡ», τα βούτηξαν και τα βάλανε στις τσέπες τους…η νέα εκτελεστική διοίκηση του «ΑΛΤΕΡ» έκανε υπερτιμολογήσεις και τα χρέωναν στο ΑΛΤΕΡ» ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε ερωτήσεις βουλευτών, πώς, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε να διασφαλίσει την περιουσία του, ο κ. Κουρής απάντησε ότι είναι καλόπιστος άνθρωπος και εμπιστεύεται τους φίλους του. Στην παρατήρηση βουλευτών, ότι ακούγεται παράλογο να υπάρχει μέτοχος με 25% μερίδιο μαζί με το γιο του και όλη η περιουσία του να είναι αυτή, και να μην γνωρίζει πως κάποιοι ξόδεψαν τα 534 εκατ. που πήραν δάνειο για να αγοράσουν πρόγραμμα, ο κ. Κουρής απάντησε: «Δεν έχω ιδέα τι έγινε με τα 534 εκατ. ευρώ του δανείου. Εγώ παραιτήθηκα μερικές φορές από το διοικητικό συμβούλιο. Θα έδινα εγώ 100 χιλιάδες μισθό; Εγώ δεν ξέρω να διαβάσω ισολογισμούς». Ωστόσο, ο Γιώργος Κουρής ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με το όνειρό του το οποίο όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή πάντα ήταν να γίνει αγρότης, αλλά δεν του το επέτρεψε προδικτατορικά το κράτος της Δεξιάς. «Ήθελα να γίνω αγρότης και το βαθύ αστυνομικό κράτος της Δεξιάς μου είπε ότι έπρεπε να γίνω Δεξιός. Μου αρνήθηκαν να κάνω μια γεώτρηση. Αναγκάστηκα να γίνω δημοσιογράφος» είπε. Όμως, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με «απόλυτη επιτυχία» με τις καλλιέργειες τροπικών φρούτων στο κτήμα του στην Κεφαλονιά ενώ εξήρε το περγαμόντο της Κεφαλονιάς για τη μοναδικότητα του, λέγοντας ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή πλουτισμού για τη χώρα. «Καλλιεργώ 100 τροπικά φυτά όλα με επιτυχία», είπε και αναφέρθηκε στο passion fruit, το Μάνγκο και την Γκουάβα. Διαφήμισε δε την Ρολογιά ως πρώτη ξαδέρφη του passion fruit. Κατέθεσε στη συνέχεια ολόκληρο φάκελο στην Εξεταστική Επιτροπή με φωτογραφίες από τα κτήματά του.

aixmi.gr