Η ταινία του Ρουβά είναι η ελληνική πρόταση στα φετινά Οσκαρ Πηγή: Η ταινία του Ρουβά είναι η ελληνική πρόταση στα φετινά Όσκαρ

Το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία που επελέγη από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για την υποψηφιότητα του Οσκαρ ξενόγλωσσης στην φετινή απονομή. Ταινία με περγαμηνές, με πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας για ολόκληρο το καστ στο Σεράγεβο, αλλά και βραβείο σεναρίου, για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και τον Ευθύμη Φιλίππου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η ταινία, με μία ψήφο περισσότερη από το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Παπακαλιάτη, μπορεί πλέον να ονειρεύεται την τελετή των όσκαρ.
 Το «Chevalier» καθήλωσε το κοινό που του έδωσε και το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης, όπου και παρουσιάστηκε. Πλέον και επίσημα μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία για την τελική πεντάδα υποψηφιοτήτων στη κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. O Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση, πρόεδρο της εντεταλμένης 7μελούς επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποια ταινία θα αποτελέσει την ελληνική πρόταση για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.