Η απορία των Κερυνειωτών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Είναι με μεγάλη αγωνία που παρακολουθούμε καθημερινά εδώ και 42 χρόνια, πώς διαμορφώνεται η πολιτική της πλευράς μας, από τους εκάστοτε διαμορφωτές της πολιτικής επίλυσης του Κυπριακού, άρχοντες του τόπου.
Είδαμε πολλά, ακούσαμε πολλά, μιλήσαμε με ακόμη πιο πολλούς, ακόμη και μαζί σας κ. Πρόεδρε. Θα σταθούμε όμως μόνο σε ένα σημείο της δικής σας πολιτικής για λύση, αυτό της επιστροφής μας στις πατρογονικές μας εστίες.
Το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, της ελεύθερης εγκατάστασης, και της ιδιοκτησίας είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει. Όταν η Αδούλωτη Κερύνεια, σας είδαμε στο γραφείο σας στο προεδρικό τελευταία , μας διαβεβαιώσατε ότι για πρώτη φορά εξασφαλίσατε από τον κ. Ακιντζί, ακόμα και για μας τους Κερυνειώτες και φυσικά για τον κάθε κύπριο πολίτη, το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ,εγκατάστασης, εργασίας, σε ολόκληρη την Κύπρο.

Όμως, ένα πράγμα δεν καταλαβαίνουμε και παρακαλούνε να μας το εξηγήσετε, έτσι απλά για να το αντιληφθούμε και να το κατανοήσουμε όλοι:
Η μη εκλιπούσα για μας, ΚΔ, έδωσε στους γονιούς μας και αυτοί σε μας και εμείς θα δώσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, κοτσάνια για την γη και την περιουσία που κατείχαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας εδώ και 3000 χρόνια, και όχι 30 ή 40 χρόνια που τη σφετερίζονται κάποιοι κουβαλητοί από την Ανατολία.
Με αυτά τα κκοτσιάνια στο χέρι κύριε Πρόεδρε και, ΑΦΟΥ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατεσάς δεν θα διαλυθεί με λύση ΔΔΟ και, ΑΦΟΥ μας λέτε ότι το δικαίωμα στην περιουσία μας το έχετε ήδη κατοχυρώσει, σε βαθμό που ούτε ο κ. Ακκιντζί το αμφισβητεί, γιατί μας βάζετε να ταλαιπωρούμαστε πηγαίνοντας στις επιτροπές αποζημιώσεων και μάλιστα μετά την λύση, για να τους αποδείξουμε τί; Γιατί να μας καταδικάζετε να κοσκινιστούμε με βάση πληθώρα κριτηρίων που εσείς και ο κ. Ακιντζή εκτός νομιμότητας διαμορφώσατε;; Είτε το έχουμε κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην περιουσία , είτε δεν το έχουμε. Τί επιτέλους είναι που ισχύει;;
Φάσκετε και αντιφάσκετε κύριε Πρόεδρε και μάλιστα πονηρά και δεν είναι αυτός ο ρόλος σας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια