Είσαι ανιστόρητος! Τα χώνουν οι Πόντιοι στον Ρέμο για την μπούρδα που ξεστόμισε

«Παράφωνες» και ανιστόρητες χαρακτηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού τις δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου, όπως αυτές φιλοξενήθηκαν στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Μάλιστα, το ΠΑΣΠΕ σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος επισημαίνει ότι ο Αντώνης Ρέμος έκανε τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών γεγονότων της περιόδου 1914- 1922 και τον καλούν στα γραφεία τους προκειμένου να τον ενημερώσουν για την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ και να του δώσουν βιβλία, ώστε αφού τα μελετήσει να κατανοήσει «το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του».
 Παράλληλα, το ΠΑΣΠΕ με αφορμή τις δηλώσεις Ρέμου, επανεφέρει το αίτημά του να ενταχθει στη σχολική ύλη η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου πολιτισμού.
 Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΠΕ, έχει ως εξής:

 Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής : Χρόνια τώρα και εμείς, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του, ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς –άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών. Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις τού εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν θέλουμε να πιστεύουμε λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914 -1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στη συνέχεια, και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς τη θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000 χρόνια και ό,τι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημά μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές, για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, και δυστυχώς οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν. Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρίσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του, αντί συγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία. Για το Γρ. Τύπου του ΠΑΣΠΕ, Στέφανος Τανιμανίδης