Μάλλον μας δουλεύουν! Ο Παυλόπουλος λέει για αριστεία και η κυβέρνηση δεν θέλει να την ακούει!


Μέχρι τώρα ξέραμε πως Συριζα και Φίλης έβγαζαν σπυριά όταν ακούγανε για αριστεία....τώρα βγαίνει ο Παυλόπουλος και λέει το...αντίθετο!

Να επιδιώκουν την αριστεία παρότρυνε τους μαθητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

«Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στον δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η Αριστεία αλλά, όλως αντιθέτως πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική και όχι μόνο καταξίωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέστησε ακόμη στους μαθητές να τιμούν τους δασκάλους τους για την «ανεκτίμητη εκπαιδευτική προσφορά τους», αλλά και τους γονείς τους για τις θυσίες που υφίστανται, προκειμένου τα παιδιά τους «ν' ανοίξουν την περπατησιά τους στον δρόμο της ζωής και της δημιουργίας».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες να μελετούν ευσυνείδητα και μεθοδικά και υπογράμμισε ότι κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη μελέτη


. Ταυτόχρονα, σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν αυτό που μελετούν, δίχως βέβαια, όπως ανέφερε, να θεωρούν ό,τι μελετούν ως «θέσφατο» σε βαθμό που να καταπιέζει τις δικαιολογημένες απορίες, οι οποίες αναφύονται σταδιακώς καθώς εμβαθύνουν στη γνώση. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρέπει να υποτιμούν ότι το προϊόν της κριτικής μελέτης είναι εκείνο που διαμορφώνει, εν τέλει, την προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους.

ΑΜΠΕ