Με ποντιακές λύρες η κηδεία του Ανέστη Αϊβαζίδη

Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Κολχικού Λαγκαδά, ο λυράρης Ανέστης Αϊβαζίδης, αδελφός του θρυλικού Χρήστου Αϊβαζίδη. Γεννημένος το 1926, ο Ανέστης Αϊβαζίδης πέθανε πλήρης ημερών το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας σε ηλικία 90 ετών.
 Στο μόνασμα του νεκρού, δηλαδή το τελευταίο βράδυ στο σπίτι του, τον συνόδευε λυράρης παίζοντας σκοπούς της πατρίδας του, ενώ για «παρέα» είχε και μια λύρα, με την οποία αργότερα τον έθαψαν. Η νεκρώσιμη πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του αείμνηστου Ανέστη, τον οποίον κουβαλούσαν με το φέρετρο τέσσερις φίλοι του, και κατευθύνθηκε με λύρες και με τραγούδια αχπαστικά στο ναό της Αγίας Παρασκευής. Στο κοιμητήριο του χωριού γράφτηκε η τελευταία πράξη. Ανάμεσα στους λυράρηδες ήταν και ο εγγονός του μακαρίτη και συνονόματός του, ο οποίος σε όλη τη διαδρομή συνόδευε τον παππού του παίζοντας λύρα πίσω από το φέρετρο. Σκοποί και τραγούδια από τα Σιμοχώρια της Τραπεζούντας ηχούσαν για τελευταία φορά στα αυτιά του· από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αργαλί Τραπεζούντας.
«Όπως εθέλ’νες έφυ’ες κανέναν ‘κ’ ετυράν’σες, Ανέστη το μιλέτ' -ν- εμούν οσήμερον ορφάν'σες», τραγούδησε ο συγχωριανός και επιστήθιος φίλος του, Πέρσος (Δημητρός Παρασκευόπουλος). Λίγο αργότερα, ο λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης και ο καλλιτέχνης Γιώτης Γαβριηλίδης έπαιξαν και τραγούδησαν «Αφήνω γεια σας άρχοντες», αποχαιρετώντας έναν θρύλο της ποντιακής μουσικής παράδοσης. Ανάμεσα στα στεφάνια που απέστειλαν στην κηδεία ήταν αυτό της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής και του Δήμου Λαγκαδά.