Οι αραβικές φυλές της Χασάκα διαδήλωσαν κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Αραβικές φυλές διαδήλωσαν την Τετάρτη στην παραμεθόριο πόλη Ρας Αλ Αΐν, στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία της Χασάκα, για να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή δυτικά του Ευφράτη.
 Οι εκατοντάδες Άραβες Σύροι διαδηλωτές κάλεσαν τις τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το έδαφος της πατρίδας τους. «Καταδικάζουμε την τουρκική κατοχή συριακών εδαφών. Διαδηλώνουμε σήμερα ώστε να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο οι Κούρδοι ενάντια στην εισβολή αλλά και οι Άραβες και όλοι οι λαοί της συριακής κοινωνίας», είπε ένας από τους διαδηλωτές στο ARA News. Μιλώντας στο ARA News ο ηγέτης της φυλής Αντουάν, Αμπντουλραζάκ Αλ Χιλό, είπε: «Στο όνομα όλων των αραβικών φυλών και κοινοτήτων της Ρας Αλ Αΐν, καταδικάζουμε την τουρκική κατοχή της Τζαραμπλούς. Ζητάμε από τη Διεθνή Κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και τις οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρέμβουν και να σταματήσουν τις τουρκικές παραβιάσεις ενάντια στους ανθρώπους της Συρίας».
 Ο Χαμέντ Χαμίντι, φύλαρχος της πόλης Τελ Χαλάφ στην επαρχία Χασάκα, δήλωσε στο ARA News ότι η Τουρκία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο εισβάλλοντας στη συριακή επικράτεια. «Η τουρκική κυβέρνηση του κόμματος AKP του Ερντογάν έχει παίξει έναν πολύ αρνητικό ρόλο στη συριακή σύγκρουση», είπε ο Χαμίντι. «Η Τουρκία άνοιξε τις πύλες της και επέστρεψε στους τζιχαντιστές να εισέλθουν στη Συρία. Βοήθησαν τρομοκράτες να εισβάλουν στη συριακή επικράτεια». Οι Άραβες διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι οι πράξεις της Τουρκίας στα σύνορα δεν στοχεύουν μόνο τους Κούρδους. Θεωρούν ότι η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο όλο το πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό μωσαϊκό της Συρίας. Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, στις 24 Αυγούστου 2016. Η δύναμη εισβολής αποτελείται από τουρκικά στρατεύματα, ειδικές δυνάμεις, άρματα μάχης και μισθοφόρους τζιχαντιστές με τουρκικές στολές. Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, Τουρκμένοι της Συρίας, Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι και άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, αποτελούν τις «μετριοπαθείς» δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μαζί με τους Τούρκους εισέβαλαν στη Συρία.

tribune.gr