Χαμός στην Κύπρο: Κάτοικοι εγκλώβισαν 300 στρατιώτες στις Βρετανικές Βάσεις!

Επεισόδια μεταξύ Βρετανών στρατιωτών και κατοίκων της περιοχής στην Ξυλοφάγου βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περί τις 3 τα ξημερώματα, 800 κάτοικοι έχουν εγκλωβίσει περίπου 300 στρατιώτες εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Αφορμή για το περιστατικό είναι το κλάδεμα ακακιών στα οποία οι κάτοικοι είχαν αναπτύξει δίχτυα για το κυνήγι αμπελοπουλιών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων Kristian Gray ανέφερε ότι το κόψιμο των δέντρων ήταν μια "στρατιωτική επιχείρηση", καθώς οι ακακίες εμπόδιζαν την ορατότητα των στρατιωτών στο πεδίο βολής, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση των Βάσεων να λάβει απόφαση για το κλάδεμα τους.

Όπως είπε, πρόκειται για μια "ειρηνική διαμαρτυρία" η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι το περιστατικό θα λήξει και ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα", κατέληξε.

Από το πρωί, ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Τάσος Αγγλόγαλλος, μερίμνησε έτσι ώστε οι στρατιώτες να λάβουν τροφή και νερό.

Σημειώνεται ότι η ακακία είναι το κατεξοχήν δέντρο που προσελκύει τα αμπελοπούλια και είχαν φυτευτεί επί τούτου, προκειμένου να αναπτυχθεί το κυνήγι.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο ο Διοικητής των Βάσεων από την Επισκοπή.

Το περιστατικό ανοίγει ξανά τον δημόσιο διάλογο για το κυνήγι αμπελοπουλιών, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί πεδίο διαμάχης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και αρκετές τοπικές κοινωνίες, το οποίο είναι απαγορευμένο.