8η Μεραρχία: Καθησυχάζει για την κεραία

Κατά πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα επιτρεπτά είναι τα όρια εκπομπής της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από την κεραία που βρίσκεται εντός του χώρου της 8ης Μεραρχίας.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του, με την οποία ευχαριστεί δημόσια τη διοίκηση της 8ης Μεραρχίας, η οποία προχώρησε στη διενέργεια των ανάλογων μετρήσεων, μετά από ενημέρωση του Δήμου για τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία των υφιστάμενων παιδικών χαρών.

Η ανακοίνωση αυτή του Δήμου συνδέεται με το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς στα Λιθαρίτσια που έγινε τον Αύγουστο και με τις τότε δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Κατηρτσίδη, σύμφωνα με τις οποίες μια παιδική χαρά δεν μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την κεραία. Βέβαια πέραν της παιδικής χαράς, ετίθετο και ζήτημα και για το ίδιο το πάρκο, δεδομένου ότι το επισκέπτονται πολλοί πολίτες.

Η 8η Μεραρχία έρχεται λοιπόν να καθυσυχάσει τους πολίτες για την κεραία. Πάντως, να σημειωθεί ότι πρώτα έγινε το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς και μετά ήρθαν... οι μετρήσεις.

ΠΗΓΗ: https://typos-i.gr/article/8h-merarxia-ka8hsyxazei-gia-thn-keraia