Δεν ήξερα αν πρέπει να πηδήξω ή να καώ! Σοκάρει η κατάθεση στην δίκη της Μαρφίν

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Marfin ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
«Μας είχαν στο στόχαστρο, φωνάζανε ... είδα ότι έχει σπάσει το τζάμι του ισογείου και ότι κάποια άτομα έριχναν εύφλεκτο υλικό. Πήρα τον πυροσβεστήρα, ,αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι ανεβήκαμε πάνω στον 2ο όροφο. Η φωτιά άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει ....ήμουν εγκλωβισμένος στο μπαλκόνι δεν ήξερα αν πρέπει να πηδήξω ή να καώ.... πετούσαν πέτρες. Βλέπαμε να σπάνε τον Ιανό. Δεν ήταν οι διαδηλωτές που ήρθαν να διαδηλώσουν για το Μνημόνιο. Είχαν μπει μέσα στη πορεία. Είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους. Στις 2 παρά 5 ακούσαμε το σπάσιμο...εγώ εν τέλει πήδηξα από το μπαλκόνι....όσο ήμουν στο μπαλκόνι δεν είδα κίνηση αλληλεγγύης προς εμάς. ..υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος που φώναζε " μέσα καίγονται ρε παιδιά", κατέθεσε ένα από τους μάρτυρες .

Υπεράσπιση: Σύστημα πυρόσβεσης υπήρχε;
Μάρτυρας: Όχι δεν υπήρχε....Η τράπεζα είχε μια μοναδική έξοδο διαφυγής, η οποία καίγονταν....Ποιος θα πήγαινε να βγει από αυτή τη πόρτα...

Όσα έζησε εκείνη την ημέρα περιέγραψε ένας ακόμα μάρτυρας λέγοντας:
«Επικοινώνησα με τον κάτω όροφο για το εάν είχαμε εντολές για το τι ώρα θα φεύγαμε εκείνη την ημέρα. Μου είπαν στις 3. Στις 2 παρά κατί ακούσαμε φωνές: " μας καίνε, μας καίνε"...είδα κάποιον φορούσε χακί και κρατούσε κάτι σαν μπουκάλα καταδύσεων και μπροστά είχε πράσινο λάστιχο ποτίσματος. Είχα την αίσθηση που πετούσε κάτι στη φωτιά που φούντωνε. Μετά από έξι χρόνια όταν ανάβουμε την ψησταριά να ψήσουμε κρέας με πιάνει πανικός».

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Οκτωβρίου 2016.