Τι ΔΕΝ μας λέει το ΓΕΝ για τις κρίσεις των υπέρβαρων στελεχώνΤο ΓΕΝ δίνει μέσω άτυπης ενημέρωσης διευκρινήσεις για τις δοκιμασίες φυσικής κατάστασης στελεχών του. Δημοσιεύουμε αυτούσια όσα υποστηρίζει το ΓΕΝ και ακολουθούν όσα ΔΕΝ μας διευκρινίζει:

“Αναφορικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν τις δοκιμασίες φυσικής κατάστασης των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

α. Το σύνολο του προσωπικού αξιολογείται ως ακολούθως:

(1) Μέχρι 45 ετών: Με τη βαθμολογία που εξάγεται από το μέσο όρο των 4 αθλημάτων / δοκιμασιών και του Δείκτη Μάζας Σώματος.

(2) 45 έως 53 ετών (πλην Ανωτάτων): Από το μέσο όρο της επίδοσης του δρόμου 1.610μ και του Δείκτη Μάζας Σώματος.

(3) Ανώτατοι και άνω των 53 ετών: Από το Δείκτη Μάζας Σώματος.

β. Όπως φαίνεται παραπάνω η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος αφορά όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανεξαρτήτως βαθμού και ορίου ηλικίας.

γ. Οι δοκιμασίες καθώς και η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος και τα αποδεκτά όριά τους, δεν αξιολογούν αθλητές αλλά επιδιώκουν πρωτίστως την υγεία των στελεχών και την καλή φυσική τους κατάσταση που είναι απαραίτητα στοιχεία για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του επαγγέλματος και δευτερευόντως την αποδεκτή εμφάνιση / παράσταση τους”.

Από τα όσα το ΓΕΝ λέει:

• Οι ανώτατοι όντως εξαιρούνται από τις δοκιμασίες φυσικής κατάστασης

• Τι θα γίνεται με όσα στελέχη δεν “πιάνουν” τους στόχους; Θα τους δίνεται κάποιος χρόνος για να τα καταφέρουν; Πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος;

• Στελέχη που θα χρειαστούν ιατρική υποστήριξη για να χάσουν βάρος θα την έχουν από την υπηρεσία ή θα πρέπει να την βρουν μόνοι τους;

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

Προφανώς και όλοι μας θέλουμε στελέχη με τη σωστή φυσική κατάσταση και τα κιλά που πρέπει.Όμως τα όσα ίσχυαν δεκαετίες τώρα πρέπει να αλλάξουν με σύστημα και υπομονή. Θαύματα δεν γίνονται, ούτε διορθώνονται λάθη χρόνων με μια διαταγή που δεν υποστηρίζεται όπως πρέπει.Θα επιμείνουμε ότι η νοοτροπία για άριστη φυσική κατάσταση πρέπει να ξεκινήσει από τις Παραγωγικές Σχολές, φέτος κιόλας.

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84/