Σκοτώθηκαν κατά λάθος ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών - Ανατινάχθηκε το γιλέκο μαχητή τους!

Από σύμπτωση πριν καν ξεκινήσει αποφεύχθηκε χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ! Ανατινάχθηκε το γιλέκο μαχητή κατά τη διάρκεια σχεδιασμού της επίθεσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε οργανώσει συνάντηση στο χωριό al-Mahaws, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ, για να σχεδιάσουν μια επίθεση σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ. Όλα όμως πήγαν στραβά και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουν να σκοτωθούν κατά λάθος μεταξύ τους!

Αυτή τη φορά σκοτώθηκαν 16 τζιχαντιστές όταν ανατινάχθηκε το ελαττωματικό γιλέκο αυτοκτονίας μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τον Μάρτιο είχαν πεθάνει 12 περίπου μαχητές όταν εξερράγη στα χέρια τους βόμβα που επιχειρούσαν να "φυτέψουν" στη γη.

Πριν από λίγες ημέρες, ο αναλυτής Firas Abi Ali επιβεβαίωσε την πρόβλεψη πως το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί μέχρι τα τέλη του 2017. Τα νέα έρχονται ενώ οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν 10 γυναίκες που φέρεται να είχαν υποσχεθεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι τζιχαντίστριες προσπάθησαν να αποκτήσουν χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών ζωνών, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις.