Εταιρεία ζητά να προσλάβει… ψυχοπαθές στέλεχος!

Πριν από λίγο καιρό είχε δημοσιευτεί μελέτη σχετικά με τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν στις τάξεις τους τα περισσότερα άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις. Ε, φαίνεται ότι μια επιχείρηση αποφάσισε να… αξιοποιήσει αυτή την ιδιότητα για να προσλάβει στέλεχος που έχει ανάγκη!

Συγκεκριμένα, μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκπομπών και των media έβαλε αγγελία η οποία έγραφε τα εξής: «Δεν περιμένατε να δείτε μια αγγελία για θέση εργασίας για ψυχοπαθή, αλλά αυτός δεν είναι ένας απλός ρόλος. Δεν ψάχνουμε για έναν ψυχοπαθή, αλλά για κάποιον που να έχει τα θετικά χαρακτηριστικά που οι ψυχοπαθείς διαθέτουν». Η θέση αφορά για στέλεχος πωλήσεων.

Η εταιρεία προσθέτει στην αγγελία ότι «περίπου το 25% των καλύτερων στελεχών στις πωλήσεις έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις. Με αυτό εννοούμε ότι έχουν υψηλή αίσθηση της αξίας τους, είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και διαθέτουν μια κάνε-ό,τι-χρειάζεται λογική». Φυσικά, η αγγελία δεν εξηγεί τι θα συμβεί αν εκτός από τα θετικά χαρακτηριστικά της ψυχοπάθειας, το στέλεχος εμφανίζει και τα αρνητικά, εγκληματικά χαρακτηριστικά.