Το λάθος της αστυνομίας που συνέλαβε στην Κρήτη «ύποπτο για τρομοκρατία στις Βρυξέλλες»Ενα φραστικό λάθος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων «βάφτισε» καταζητούμενο για δουλεμπόριο ως τρομοκράτη στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως μετάδωσε το ΑΠΕ, «στη σύλληψη ενός 51χρονου από την Συρία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα που έχει εκδοθεί από τις αρχές Βελγίου προχώρησε σε περιοχή του Αποκόρωνα η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 51 χρόνος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του από αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.»

Όπως αποδείχθηκε όμως εκ των υστέρων, το Ευρωπαϊκό Ένταλμα αφορούσε μόνον κατηγορίες για σωματεμπορία και όχι για συμμετοχή σε τρομοκρατία.

Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν το μπλέξιμο σε λάθος διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση.