Απίστευτη απόφαση: Χωρίς κράνη οι άνδρες των ΜΑΤ στις πορείες

Για προφορικές εντολές που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα κάνουν λόγοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, οι οποίοι μετά το επεισόδιο με την ρίψη χημικών κατά των συνταξιούχων, δέχτηκαν προφορική εντολή «να μην φέρουν κράνη και χημικά σε διαδηλώσεις».

Μιλώντας στο NewPost, συνδικαλιστές αστυνομικοί τονίζουν πως, «Αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη συνδικαλιστική πρωτοβουλία αστυνομικών, «Θα έπρεπε να ζητήσουν στην χειρότερη εγγράφως τις όποιες παράτυπες εντολές», μάλιστα καταγγέλουν πως, «μεγαλύτερη εντύπωση μας προκαλεί η στάση της φυσικής μας ηγεσίας και των ανώτερων αξιωμ,αξιωματικών που δέχονται να υλοποιούν υποργικές επιθυμίες. Δώσαμε όρκο στην πατρίδα και όχι υποταγή στον εκάστοτε υπουργό».

Όπως σημειώνει ο Ιωάννης Πεχλιβανάκης, που είναι τακτικό μέλος της ΠΟΑΣΥ και υπηρετεί στα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης, «δεχόμαστε προφορικές εντολές να μην φέρουμε κράνη και χημικά, ειδικά οι συνάδελφοι στην Αθηνα. Εδώ μας ζητήθηκε μια φορά αλλά λόγω των αντιδράσεων πήραν πίσω την όποια τέτοια πρόθεση είχαν.

Στη Αθήνα πάλι οι μισοί συνάδελφοι είναι χωρίς κράνη και χημικά, ενώ οι άλλοι μισοί έχουν για παν ενδεχόμενο». Καταλήγντας τονίζει πως, «Σε μια μαστιζόμενη κοινωνία που γίνεται όλο και πιο επιθετικότερη, απαντάμε με αφαίρεση των ελάχιστων εχέγγυων αυτοάμυνας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζει ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.