Έκαναν την Τράπεζα Πειραιώς... καλοκαιρινή

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04:45 χθες στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο
Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού.
Από την έκρηξη έπαθε σοβαρές ζημιές το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψη χρημάτων της τράπεζας, τμήμα του κτηρίου και ένα κατάστημα που βρίσκεται απέναντι ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.
Οι δράστες δεν κατάφεραν να κλέψουν τα χρήματα του ΑΤΜ και εξαφάνιστηκαν.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον 3 άνδρες που έφυγαν από το σημείο αμέσως μετά την έκρηξη ενώ το αυτοκίνητο διαφυγής τους εντοπίστηκε λίγο αργότερα στον δρόμο προς την Λάρισα.
Οι δράστες του είχαν βάλει φωτιά προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:
Σε πλήρη εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (09-10-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας, παραβίασαν, με τη μέθοδο της έκρηξης, Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τραπέζης.
Ειδικότερα, οι δράστες διοχέτευσαν άγνωστο μείγμα αερίου, μέσω της θυρίδας εξαγωγής χαρτονομισμάτων, εντός του ανωτέρω Α.Τ.Μ. και με τη χρήση αυτοσχέδιου πυροδοτικού μηχανισμού, προκάλεσαν έκρηξη σε αυτό με σκοπό την αφαίρεση των χρημάτων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το Α.Τ.Μ., ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, καθώς και σε παρακείμενο εμπορικό κατάστημα.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε επαρχιακή οδό της ευρύτερης περιοχής, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ολοσχερώς κατεστραμμένο λόγω εμπρησμού και εξετάζεται η συσχέτισή του με την προαναφερόμενη εγκληματική ενέργεια.
Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.