Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μία περίοδος στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής ΑστυνομίαςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μια θερινή περίοδος στις παιδικές κατασκηνώσεις της... Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής, για τα παιδιά και τις οικογένειες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού του Σώματος.

Στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους (από 24 Ιουνίου έως 16 Αύγουστου) φιλοξενήθηκαν συνολικά (886) παιδιά του προσωπικού του Σώματος καθώς και παιδιά από άλλους Φορείς (Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κυπριακή Αστυνομία).

Επίσης, για πρώτη φορά υλοποιήθηκε (από 25 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου) ο νέος κατασκηνωτικός θεσμός «Παιδικές κατασκηνώσεις με συνοδεία γονέων», στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν (72) οικογένειες του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών του προσωπικού σε όλη τη χώρα, μισθώθηκαν από το Ίδρυμα «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» δημοτικές κατασκηνώσεις των Δήμων Παγγαίου Καβάλας και Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά (402) παιδιά, στο πλαίσιο επιδοτούμενου κρατικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι, στην εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διαμονής για τα παιδιά και τις οικογένειες του προσωπικού, συνέβαλαν καθοριστικά και οι ευγενικές δωρεές - χορηγίες Συνδικαλιστικών Φορέων του Σώματος, αλλά και ιδιωτών.

Ενδεικτικά προσφέρθηκαν:

από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΞΙ.Α), ένα σύστημα προβολής εικόνας και ήχου, για την προβολή ταινιών στον θερινό κινηματογράφο,

από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), κατασκευάστηκε γήπεδο πετοσφαίρισης επί άμμου (beach volley),

από την Ένωση Αξιωματικών Αττικής (ΕΝ.ΑΞΙ.Α.), ένα σύνθετο όργανο παιδικής χαράς,

(17) ηλεκτρικές συσκευές από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κιλκίς, Λακωνίας, Νότιας Δωδεκανήσου, Αθηνών Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής

Επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, πέτυχε να προσφερθούν με δωρεά ιδιώτη ένας πύργος παρατήρησης ναυαγοσώστη και λοιπός εξοπλισμός κατασκήνωσης.