Πριν λίγο: "Έφυγε" ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς που όλη του τη ζωή αγωνιζόταν για την Πατρίδα!

Πριν λίγη ώρα μας ήρθε η είδηση και πραγματικά δεν θέλουμε να την πιστέψουμε. Έφυγε ο Γιάννης Σχοινάς μετά από την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο Εκδότης της "Νέας Θέσις" που έκαιγαν το βιβλιοπωλείο του κάθε τρεις και λίγο τα "παιδιά" του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Γιάννης δεν λύγισε ποτέ και δεν σταμάτησε να μιλάει και να αγωνίζεται για την Πατρίδα... Γιάννη θα σε θυμόμαστε για πάντα!

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σχοινά
Γεννήθηκε το 1951 στα Φίχτια Αργολίδος πλησίον των Μυκηνών.
Περάτωσε την Εγκύκλιο και Μέση εκπαίδευση στον Ασπρόπυργο και σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου δεν πήρε το πτυχίο του, διωχθείς για την εθνικιστική του ιδεολογία, από το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως του 1974.
Αγωνίζεται επί 45 έτη στις τάξεις του εθνικιστικού κινήματος. Στην 21η Απριλίου μέχρι το 1973. Στην 4η Αυγούστου μέχρι το 1975. ΣτοΚίνημα, στην ΕΝΕΠ και στο ΕΝΕΚ ως μέλος της ηγεσίας τους.
Υπήρξε εκδότης των εθνικιστικών εντύπων «Νέα Θέσις», «Συναγερμός», «Ελληνισμός» και «Μαχόμενος Ελληνισμός». Από το 1987 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής και ιδιοκτήτης του εθνικιστικού εκδοτικού οίκου «Νέα Θέσις», τον οποίον του ενεπιστεύθησαν οι συναγωνιστές του και ο οποίος δέχθηκε συνολικώς 23 εμπρηστικές και δυναμικές επιθέσεις από τους «γνωστούς αγνώστους».
Ωργάνωσε δύο συνέδρια στο Άργος με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων με θέματα «Άργος και Ηρακλής» (2012) και «Άργος και Μέγας Αλέξανδρος» (2013).