«Δανείσαμε τα λεφτά στον Τσίπρα»! Τι είπε Κύπριος ιδιοκτήτης οίκου ανοχής στην Αγγλία

Σε έναν...απίστευτο ισχυρισμό προέβη μετά το δικαστήριο Κύπριος συνταξιούχος ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης οίκου ανοχής στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της Birmingham Mail, της Mirror και άλλων βρετανικών (και μη) μέσων, ο 66χρονος Αχιλλέας Νεοφύτου φέρεται να έβγαλε 7 εκατ. λίρες ενώ, όπως είπε ο ίδιος «παρείχε υπηρεσία στην κοινότητα» με το Libra Club, το οποίο επισκέπτονταν- σύμφωνα με τον ίδιο- γιατροί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες, μέχρι το κλείσιμό του από την αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο Νεοφύτου και άλλοι πέντε δήλωσαν ένοχοι στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ για τη διατήρηση και διαχείριση οίκου ανοχής πριν μία εβδομάδα. Ωστόσο, μετά το τέλος της δίκης, ο 66χρονος, ο οποίος είναι έξω με αναστολή, είπε ότι δεν επρόκειτο για οίκο ανοχής, και ισχυρίστηκε πως είχε στείλει τα κέρδη του στον...Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να βοηθήσει την χώρα μας να βγει από την κρίση.

«Πολλοί πιστεύουν ότι βγάζαμε εκατομμύρια, δουλεύαμε σκληρά, παρείχαμε υπηρεσία στην κοινότητα, αλλά κάποιοι άλλοι πιστεύουν άλλα. Δικηγόροι έρχονταν εδώ, γιατροί έρχονταν εδώ, ήταν υπηρεσία στην κοινότητα, όχι οίκος ανοχής» είπε.
Όταν δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε «είχατε ένα κλαμπ όπου πήγαιναν άνθρωποι για να κάνουν σεξ με πόρνες, δεν είναι αυτό οίκος ανοχής;» αυτός απάντησε «όχι, επειδή εσύ λες ότι ήταν οίκος ανοχής, πώς ξέρεις ότι ήταν;».

Όταν ερωτήθηκε «πού είναι τα λεφτά;», ο Νεοφύτου είπε «καλή ερώτηση, ο φουκαράς ο Τσίπρας ξέμενε από λεφτά, ξέρετε για την Ελλάδα; Και τα δανείσαμε στον Τσίπρα!».

Όταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας, αστυνομικοί θεωρούσαν πως το Libra Club ήταν ένας πολύ επικερδής οίκος ανοχής, με μέχρι 20 γυναίκες να εργάζονται ανά πάσα στιγμή, προσελκύοντας 200 πελάτες την ημέρα.