Φτου σας ρεεε! Η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα να μην είναι Ελληνας ο διοικητής της ΥΠΑ

Την καταγγελία ότι η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς το ενδεχόμενο να μην είναι Έλληνας υπήκοος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Γιάννης Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, σε δήλωσή του προειδοποιεί ότι ακόμη και η συζήτηση για κάτι τέτοιο είναι αδιανόητη.

«Πληροφορούμαστε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση συζητούν το θέμα να μην είναι Έλληνας υπήκοος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Με δική μας παρέμβαση στον τελευταίο νόμο για την ΥΠΑ προστέθηκε η συγκεκριμένη πρόβλεψη που έλειπε από το κείμενο που κατέθεσε ο Υπουργός κ. Σπίρτζης για ψήφιση» αναφέρει ο Γ. Μανιάτης.

Εξηγεί δε πως «επειδή ο Διοικητής της ΥΠΑ συνδέεται άμεσα με όλες τις αμυντικές δράσεις παραβιάσεων και παραβάσεων εναέριων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από γείτονες και συνεργάζεται στενά για τα θέματα αυτά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα ήταν αδιανόητο να δεχθεί έστω και συζήτηση για το αν θα είναι Έλληνας υπήκοος ο υψηλόβαθμος αυτός κρατικός αξιωματούχος». Και καταλήγει: «Σε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση θα μας βρει σκληρά απέναντί της».