Τα έχει χάσει εντελώς χαμένα ο Ερντογαν αλλά δεν του το λέει κανείς!

Τώρα θέλει να μεταφέρει την έδρα του ΟΗΕ από την Νέα Υόρκη, στην Κωνσταντινούπολη...

«Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει φυσική ομορφιά, στρατηγική θέση, πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν και μεγάλη ιστορία» και «πιστεύουμε ότι...
ως έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να συνεισφέρει στο όραμά του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας, επί της ουσίας, θέμα μεταφοράς της έδρας του Οργανισμού από τη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, ο «σουλτάνος» δήλωσε πως θεωρεί ιδανική τοποθεσία για έδρα του Οργανισμού την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας μάλιστα πως «η Τουρκία αυξάνει τα ποσά που δίνει κάθε χρόνο για τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να κάνει την Κωνσταντινούπολη το κέντρο της παγκόσμιας οργάνωσης».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και της Συρίας, γεγονός που την καθιστούν τη «φωνή της παγκόσμιας συνείδησης».

Την ίδια στιγμή, παγκόσμιοι οργανισμοί, αλλά και κυβερνήσεις κρατών, καλούν τον Ερντογάν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μετά τις επεμβάσεις που έλαβαν χώρα με την προσαγωγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου...